Harry Potter a Order of Phoenix, NHL 08 i FIFA 08 česky
zdroj: tisková zpráva

Harry Potter a Order of Phoenix, NHL 08 i FIFA 08 česky

17. 4. 2007 21:21 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Nejenže bude herní Harry umět česky, ale navíc ho namluví stejní herci jako film.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Od EA Czech k nám dnes večer doputovalo oznámení, že akční adventura Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter & Fénixův řád) na motivy posledního dílu bestselleru J. K. Rowlingové u nás vyjde kompletně v češtině a dokonce bude nadabována stejnými herci, jako film. Ten má domácí premiéru 19. července, zatímco hra přijde na trh s třítýdenním předstihem, už 29. června (předobjednávka z Xzone.cz za 1299 Kč). V obojím tak hlavního hrdinu namluvil Vojta Kotek, jeho kamarády Hermionu a Rona Anežka Pohorská a Jiří Kocman, ředitele Albuse Brumbála Otakar Brousek st., populárního Hagrida Jiří Zavřel a ostatní postavy Radek Škvor, Aleš Procházka či Jana Drbohlavová. Co však v tiskové zprávě chybí, je upřesnění, které platformy se dočkají české verze, určitě to nebudou všechny zmiňované (PC, PS2, PS3, X360, Wii, PSP, GBA). Update 18.4. - česká lokalizace hry se týká PC, PS2 a X360 verze.

    Harry se vrací, aby pátým rokem studoval v Bradavicích, a zjistí, že velká část čarodějnické komunity nevěří, že se nedávno setkal se zlým Lordem Voldemortem, a raději se obrací zády ke zkazkám o Voldemortově návratu. Ministr kouzel Kornelius Popletal má strach, že ředitel Bradavic Albus Brumbál lže o Voldemortově návratu, aby podkopal Popletalovu moc a zaujal jeho místo. Jmenuje proto novou učitelku Obrany proti černé magii, která má za úkol dohlížet nad Brumbálem i studenty. Jenže kurz profesorky Dolores Umbridgové zanechá studenty zoufale nepřipravené na obranu proti temným silám, které ohrožují je i celé společenství čarodějů. Proto vezme Harry na nátlak svých přátel Rona a Hermiony situaci do svých rukou. Na setkáních malé skupiny studentů, kteří si říkají „Brumbálova armáda“, je Harry učí, jak se bránit proti černé magii, a připravuje odvážné mladé čaroděje na krutou bitvu, která je čeká.

    Electronic Arts mají za sebou už řadu adaptací filmových trháků do herního světa, např. Pána prstenů nebo Kmotra. I u Harryho se díky licencím Warner Brosu mohou hráči těšit na exteriéry, interiéry a vůbec veškeré propriety, které důvěrně znají z knihy nebo filmu. Herní zážitek navíc umocňuje možnost hrát za různé postavy, mezi kterými vedle Pottera figurují třeba i Brumbál nebo Sirius Black. „Harry Potter a Řád fénixe je první ze série, kterou jsme vyvinuli především pro herní konzole nové generace. To zaručuje propracovaný a věrný potterovský zážitek, který bude přesně odrážet svět popsaný ve filmu a nadchne fanoušky všech věkových skupin,“ přiblížil posun herního zážitku oproti předchozím dílům Harvey Elliot, výkonný producent EA UK.
EA také rozšiřují svou fotbalovou databázi a výzkumnou komunitu, k čemuž shání externí spolupracovníky (podmínkou věk 18 let), kteří mají odborné znalosti a věnují se upravování / shromažďování dat či referenčních materiálů týkajících se jejich oblíbeného klubu - přihláška pro zájemce. Jak je tato činnost honorována, bohužel není známo ani se to nepodařilo dotazem zjistit. Příznivcům sportovních her i českého jazyka pak domácí pobočka EA nabízí možnost připomínkovat podivné, nevhodné, či dokonce chybné situace z překladů FIFA 07 a NHL 07: "Rádi by jsme připravili pro série 08 to nejlepší a rádi by jsme vás touto cestou poprosili o případné nahlášení nesrovnalostí na email eakorektury@gmail.com, který byl pro tuto akci zřízen. Věříme v hojnou podporu a vyladění možných nesrovnalostí k dokonalosti. Série 08 se blíží!". První větou se uchazeči pravděpodobně rovnou testují ;) a byla tak de facto oznámena lokalizace i (zatím oficiálně nepředstaveného) nadcházejícího ročníku fotbalu a hokeje od EA Sports (thx CZNHL.com za tip).
zdroj: PR, vlastní

jd

Nejnovější články