Far Cry dokončeno, bude třetí demo, další mody
zdroj: tisková zpráva

Far Cry dokončeno, bude třetí demo, další mody

9. 3. 2004 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

UbiSoft a Crytek napsali na homepage hry Far Cry stručné, ale o to potěšující oznámení, že tato očekávaná first-person střílečka s revoluční grafikou (dojmy) je dokončena a vyjde ve Velké Británii 26.

Far Cry (dvd) zdroj: tisková zpráva března. Domácí distributor Playman bohužel už dlouho ignoruje aktualizaci některých svých stránek (viz "Připravujeme: XIII - česky - prosinec", i když hra dodnes nevyšla :), ale z neoficiálních zdrojů se k nám doneslo alespoň pár střípků. Podle nich by se v ČR měla objevit nejprve anglická verze Far Cry pouze na DVD (předobjednávka z GameShopu) a později (údajně za měsíc, o čemž silně pochybujeme) snad také i verze hry v češtině, ale tu dosud nikdo kompetentní nepotvrdil ani není známa její prodejní cena.

Přestože už vyšly dvě dema, tvůrci Far Cry zřejmě nechtějí ponechat nic náhodě a plánují vypustit ještě třetí, opět singleplayerové demo. To se bude jmenovat "Boat" a objeví se v pondělí 15. března, za čímž pochopitelně nelze hledat nic jiného než marketingové důvody aneb "povinné" zviditelnění plné verze přicházející následující týden. Její minimální HW požadavky by podle posledních informací měly být: AMD Athlon 1 GHz nebo Pentium III 1 GHz (doporučuje se AMD Athlon XP 2000 / Pentium 4 2 GHz), 256 MB RAM, 4 GB místa na harddisku, 3D grafická karta s 64 MB RAM a DirectX 9.0b kompatibilní.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Pokud se vám nechce čekat a stále máte na harddisku nainstalovanou první demoverzi Far Cry s mapou Fort, možná by nemuselo být špatné vyzkoušet dvě nově objevivší se neoficiální modifikace. CryModification v0.2.1 (5,7 MB) přináší spoustu vychytávek a vylepšení, z nichž zmíníme například third-person pohled kamery, QuickSave/Load, zabudovaný editor map, nové postavy, upravenou buginu, širší možnosti nastavení grafiky atd. Oproti tomu Pure Realism mod (585 KB) zase nabízí účinnější zbraně nebo třeba zdokonalenou umělou inteligenci (nepřátelé vás prý uslyší z větší dálky).

Souhrnnou novinku na téma Far Cry uzavřeme událostmi nedávno zmiňovanými v rubrice AKTUÁLNĚ, které jste však mohli díky její nepřetržité aktualizaci snadno přehlédnout. V prvních dvou recenzích získala hra 93% od časopisu PC Zone a 91% od holandského PC GamePlay, což zní slibně. Včera také byla pod křídly GameCentra spuštěna první česká fanouškovská stránka o Far Cry s kompletním přehledem zbraní, výbavy, nepřátel nebo vozidel.

zdroj: Blues, FarCryHQ, vlastní zpráva

jd

Nejnovější články