DICE reaguje na protest: zbraně z DLC Battlefield 3 nerozhodí
zdroj: tisková zpráva

DICE reaguje na protest: zbraně z DLC Battlefield 3 nerozhodí

14. 6. 2011 11:02 | Téma | autor: Petr Poláček |

Internetová kampaň, cílená proti předobjednávce Battlefield 3, vyvolala logickou odezvu přímo z DICE. Na Battlefield blogu se objevil krátký FAQ, jenž si klade za cíl uklidnit pobouřenou skupinu fanoušků. Těm vadí zejména fakt, že Physical Warfare Pack bude dostupný jen u vybraných prodejců a přinese trojici zbraní, které by podle stěžující si komunity měly určitému okruhu hráčů přinést unfair výhodu ve hře.

Podle DICE však k žádnému zvýhodnění nedojde, všechny tři zbraně, popsané ve včerejším článku, jsou navržené a vybrané tak, aby hru nerozhodily - jejich vlastnictví nepřinese údajně žádnou výhodu, jen širší arsenál a tím pádem i větší výběr pro hezké chvíle ve hře.

S tím až tak úplně nesouhlasíme, ale až realita ukáže, jestli nás tvůrci netahali za nohu. Minimálně by mohli změnit způsob, jakým v některých případech s fanoušky komunikují. Většina z nich si už prostě zvykla na to, že pro majoritu současných her je na 1 den prodeje hned připraveno DLC, za které musí platit nebo si hru předobjednat, pokud nechtějí být oproti svým souputníkům pozadu. U stříleček je to obzvlášť důležité kvůli mapám a právě kvůli zbraním.

Tvrdit tedy, že podobné pre-order akce mají představovat ocenění pro oddanou komunitu, nezní zcela upřímně, a jak se zdá, komunita sama si to uvědomuje. DLC je prostě DLC, když ho dostanete zdarma k předobjednávce, tak fajn, proč ne. Není to však žádný akt vstřícnosti, ale normální byznys, jehož účelem je zkrátka prodat co nejvíce kopií ještě předtím, než hra vůbec vyjde. Jen se holt předobjednávkové akce nesmí vršit jedna přes druhou, pak vznikají podobné zmatky, jako nyní ve spojení s Physical Warfare Packem.

 

Nejnovější články