Amanita Design otevřeně obviňuje vydavatelství Lace Mamba
zdroj: tisková zpráva

Amanita Design otevřeně obviňuje vydavatelství Lace Mamba

12. 2. 2013 15:38 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jak vás před pár dny informoval Petr Poláček, česká studia CBE Software a Amanita Design a další evropská studia se dostala do ostrého sporu s vydavatelem Lace Mamba Global. Primárním problémem je neplacení ze strany tohoto britského vydavatelství a neplnění smluv. Spor nyní postoupil do další fáze publikováním otevřeného dopisu ze strany Amanita Design, Colibri Games a Daedalic Entertainment. A díky tomuto dopisu vyšly najevo další nekalé praktiky Lace Mamba Global.

O tom, že Lace Mamba neplní své závazky a neplatí, jsme již psali. Od chvíle, kdy byla celá kauza zmedializována, nastalo období snahy o snižování škod. Což znamená, že vydavatel zaplatil chybějící pohledávky CBE Software a Daedalicu a částečně smazal i dluh vůči Colibri. Jenže pohledávky vůči Amanita jsou asi natolik velké, že prostě na vyrovnání nezbyly buď finance a nebo dobrá vůle.

V rámci snahy o nápravu škody v rámci PR v Lace Mamba rezignoval šéfující manažer Jason Codd (či byl vyhozen). Jenže Codd byl tím, kdo studiím slíbil nápravu situace a uzavíral původní kontrakty. No a v tuhle chvíli začíná dosti nechutný právnický taneček. Adam Lacey, šéf Lace Mamba Global totiž Amanitu informoval, že zde jsou dvě různé společnosti - Mamba Games Ltd. a Lace Mamba Global Ltd. A Codd byl vlastníkem Lace Mamba a tedy veškeré pohledávky Amanity musí směřovat tím směrem, protože Lace Mamba Global přece nemá s Amanitou nic společného. Je vtipné, že na krabicích s Machinariem je ale logo právě téhle firmy...

Navíc je tu poměrně zarážející fakt, že kromě neplacení pohledávek Lace Mamba Global zjevně distribuovala hry Amanity i v zemích, kde na to neměla právo (Polsko, Švédsko) a de facto se tak dopouštěla ilegálního činu, protože k tomuto neměla svolení. A ano, i zde hra, tedy Machinarium, vycházela s logem Lace Mamba Global. Ta je však prý dle Laceyho jen subdodavatelem a reálným distributorem je Lace Mamba. A tak Lace Mamba Global nemůže nic dlužit. A do toho všeho pronikají absurdity jako jsou různé maily zaměstnanců LMG, které při komunikaci odkazují na Lace Mamba Global, Lace Mamba, Lace Group nebo Mamba Games...

Řešením postižených subjektů nyní podle všeho je, vzít si právní firmu a britskou distribuční společnost, žalovat a pokusit se tak rozbít tuto vskutku opovrženíhodnou snahu o slovíčkaření a matení v rámci vytváření fiktivních firem, které mají za účel zbavit distributora nutnosti platit pohledávky. Každopádně, všem doporučuji přečíst si dopis v plném znění jak byl publikován.

Nejnovější články