10 palů, kteří vám nejvíc pomůžou v začátku hry Palworld
zdroj: Pocketpair

10 palů, kteří vám nejvíc pomůžou v začátku hry Palworld

29. 1. 2024 18:00 | Téma | autor: Michal Krupička |

Začátky velkých her bývají občas složité a pochopit všechny mechanismy může kolikrát vykouzlit nejednu vrásku. Palworld není extrémně těžká hra, přesto se hned zkraje hodí zorientovat v tom, který pal je dobrý, zda se vyplatí ho trénovat a používat v základně. Pojďme se proto podívat na nejužitečnější paly v začátku hry a kde je najít.

Foxparks (#005)

Palworld – Foxparks zdroj: Pocketpair

Tahle liška s ohnivým ocasem je jednak nepřehlédnutelná, ale také neocenitelná pomocnice. Ve své bojové skupině ji oceníte díky její partnerské schopnosti, kdy vám skočí do náručí a promění se na pár okamžiků v přenosný plamenomet.

Není k zahození ani v základně – je to totiž první ohnivý pal, na kterého narazíte. Z počátku tak pomůže s rychlejší přípravou jídla, když přitopí pod kotlem, zatímco později se stane ještě důležitější pomocnicí, protože bez ohně nebudete schopní vyrábět z rudy ingoty potřebné pro pokročilejší nástroje.

Nebojte se ji ale nahradit prvním schopnějším ohnivým palem, protože Foxparks kromě ohně nic jiného neumí a na základně se proto jinak nezapojí. Nejsnáze ji najdete, když po odchodu z úvodního poloostrova minete obrovitého Mammoresta.

Tanzee (#008)

Palworld – Tanzee zdroj: Pocketpair

Poznáváte tuhle zelenou opičku? Ano, je to právě ta, která se ukazuje na obrázcích ze hry se zbraní připomínající AK-47. Právě útočná puška je její partnerskou schopností a zároveň první moderní zbraní, na kterou ve hře narazíte.

Díky tomu je schopná vám přispěchat na pomoc s pořádnou dávkou poškození a při snaze porazit prvního bosse je doslova k nezaplacení. Navíc není se svou čtveřicí pracovních schopností vůbec špatná ani v základně, kde zastává podobnou roli jako růžová kočka Cattiva. Vyskytuje se hojně na severu lokace Grassy Behemoth Hills po překročení tamější řeky.

Vixy (#014)

Palworld – Vixy zdroj: Pocketpair

Tahle roztomilá liška na první pohled nevypadá nijak extra. Umí farmařit a sbírat, v čemž rozhodně není jedinečná. Přesto umí být zpočátku hry nedocenitelnou pomocnicí v základně. Její partnerská schopnost Dig Here! vám totiž ve chvíli, kdy budete mít postavený ranč, začne shromažďovat užitečné předměty.

Může jít například o šípy do luku, ale hlavně oceníte pal spheres, do kterých chytáte nové potvory, což ušetří v prvních částech hry hromadu surovin a hodí se vlastně až do doby, kdy ve velkém přejdete ze základních modrých sfér na lepší zelené. Vixy najdete hlavně kolem lokace Desolate Church ve středu prvního souostroví.

Daedream (#019)

Palworld – Daedream zdroj: Pocketpair

Tahle malá létající temná potvůrka vám ušetří hromadu starostí díky své partnerské schopnosti, co si pro ni vyrobíte na ponku s předměty pro paly (odemknete ho po dosažení 6. úrovně).

Díky ní totiž bude pořád s vámi i bez toho, abyste ji museli vyvolávat. Sice nepoužívá schopnosti, ale útočí společně s vámi a bonusové poškození se prostě vyplatí. Daedream se vyskytuje v jeskyních a během noci v podstatě všude v základní lokaci.

Mau (#024)

Palworld – Mau zdroj: Pocketpair

Zaprvé, kdo by ve své základně nechtěl mít stylovou egyptskou kočku se zlatým zdobením? Zadruhé, Mau je spolehlivý zdroj peněz, za které můžete nakupovat suroviny, nové recepty i paly hned od několika obchodníků.

Mau funguje vlastně stejně jako Vixy. Její partnerská schopnost se akorát jmenuje Gold Digger. Na ranči se pak stará o produkci mincí. Mau jsou k nalezení pouze v jeskyních, ale zase je najdete snad v úplně každé z nich.

Melpaca (#036)

Palworld – Melpaca zdroj: Pocketpair

Tahle huňatá lama bude pravděpodobně první pal, kterého osedláte a pomůže vám tak s rychlejším přesunem. Nicméně ji velice rychle vyměníte třeba za Eikthyrdeera. Přesto je velice užitečná. Pokud je totiž v základně, pravidelně shazuje vlnu, ze které můžete vyrábět látky na první zbroje i jejich opravy. Melpaca se objevuje všude v prvních oblastech hry.

Eikthyrdeer (#037)

Palworld – Eikthyrdeer zdroj: Pocketpair

Tento majestátní jelen může být sice trochu těžký oříšek k poražení, ale rozhodně se ho pokořit vyplatí. Bude jeden z prvních, kterého můžete osedlat, a zároveň umí silný výpad, který vyhodí nepřátele do vzduchu. Navíc je i skvěle použitelný v základně, kde se díky dřevorubectví na druhé úrovni stane rychlým a spolehlivým zdrojem dřeva. Eikthyrdeeři se potulují hned v úvodních lokacích hry.

Nitewing (#038)

Palworld – Nitewing zdroj: Pocketpair

Jeden pohled na tohoto pala a je jasné, proč se dostal na seznam. Je to první z vašich společníků, který vás vezme do oblak. Množství výdrže pro létání nemá vůbec špatné, budete se díky němu moct pohybovat o dost rychleji a hlavně se dostanete na doposud nedostupná místa.

Nitewing poletuje ve všech úvodních lokacích, ale je relativně vzácný. Naštěstí se po prvním zásahu snese na zem a dostanete se mu na kobylku i klasickou zbraní. Jen pozor na jeho plošné útoky a mobilitu. Se základními orby není úplně snadné ho chytit, takže si na výpravu přibalte dost trpělivosti, ale ještě lépe zelené orby.

Chillet (#055)

Palworld – Chillet zdroj: Pocketpair

Tenhle roztomilý ledový drak je jedním z prvních minibossů, na které ve hře narazíte. Díky tomu je celkem lehko polapitelný, protože se vyskytuje jen na úrovni 11. Hlavním důvodem, proč ho chcete mít ve skupině, je jeho síla. Kombinací ledových a dračích útoků dokáže ukusovat životy nepřátel závratnou rychlostí.

I na něm lze navíc jezdit. Jen v době, kdy se vám jeho sedlo otevře, už pravděpodobně budete mít mnohem lepší možnosti. Nachází se poblíž Rayne Syndicate Tower, kde bojujete s prvním bossem. Stačí se trochu porozhlédnout po okolí a jeho ikonka se objeví na mapě.

Tombat (#068)

Palworld – Tombat zdroj: Pocketpair

Tenhle hybrid netopýra a kočky umí být opět na začátku trochu výzva, a ještě k tomu je to jeden z prvních agresivních palů, které potkáte. Jenže jakmile ho chytíte, jeho statistiky vás téměř jistě donutí ho ubytovat v základně.

Nemá sice žádné důležité speciální schopnosti, ale sběr, těžbu i transport má rovnou na úrovni dva, což z něj dělá jednoho z nejužitečnějších pracantů v začátku hry. Hledat ho můžete jen v noci a nejlépe mezi Plateau of Beginnings a Grassy Behemoth Hills.

 

Tak, to by byla první desítka palů, které byste v Palworldu na začátku neměli minout. Každý se hodí na něco jiného a třeba vám osobně budou vyhovovat úplně jiní. Nebojte se experimentovat se složením party i s obsazením osady.

Klíčem k úspěchu je pochopit, co který pal dělá a k čemu je jeho partnerská schopnost. Časem najdete partu, která vám bude vyhovovat, a složení základny se bude měnit s počtem volných míst, protože si budete moct dovolit mít specializované jednotlivce namísto pár palů, kteří musí obstarat všechno.

Nejnovější články