Toulky historií s RTS The Golden Horde
zdroj: tisková zpráva

Toulky historií s RTS The Golden Horde

8. 5. 2007 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Novou hru žánru historických real-time strategií dnes světu představily společnosti Play Ten Interactive a WorldForge Studios.

Projekt se jmenuje The Golden Horde a v mnohém se má podobat titulu Sparta: Ancient Wars. Zejména tedy pokud jde o herní principy, ale také o technologii, neboť poběží právě na tom samém AWE enginu. To je ostatně zřejmé i z prvních ukázek, které jsou k vidění v naší galerii. The Golden Horde vychází ze skutečných událostí, které se odehrály začátkem 12. století ve výhodní a střední Evropě, když sem vtrhli Mongolové. Navržena je z cílem zaujmout široké hráčské publikum, jemuž slibuje nabídnout nejen jedinečné historické zasazení, nýbrž i řadu speciálních funkcí, realistickou grafiku a fyziku, jakou jste prý v podobném díle ještě neviděli. Vyjít má koncem tohoto roku.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

The Golden Horde bude zahrnovat tři naprosto plnohodnotné kampaně vedené za tři velmi odlišné strany - Rusy, Mongoly a Křižáky. Příběh bude nelineární, tudíž k dokončení hry budete moci dojít několika různými způsoby. Základním herním prvkem jsou hrdinové, kteří významně posilují celou jednotku a disponují speciálními schopnostmi. Každá frakce jich má mít celý zástup. Vzhledem k historickým souvislostem se mezi nimi objeví postavy jako Hermann von Salza, Batu Khan či Alexander Něvský a mnoho dalších. Systém soubojů bude specifický v tom, že má využívat zajatých zbraní, válečných zvířat, strojů i dalšího vybavení. Bez zajímavosti jistě není ani možnost přesvědčit jednotku nepřítele, aby přeběhla.

Herní mapy prý budou velké a vyskytnou se na nich i spousty neutrálních osad skýtajících mnohé možnosti v oblasti diplomacie, obracení na víru či zotročení. Velkou roli budou hrát také změny počasí a ročního období. Členitost krajiny, včetně jezer, řek a bažin, dá zabrat vašim taktických schopnostem a na své si přijdete i s líčením pastí.
zdroj: BluesNews

korgull

Nejnovější články