Real-time strategie Warhammer: Dawn of War
zdroj: tisková zpráva

Real-time strategie Warhammer: Dawn of War

18. 5. 2004 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Studio Relic Entertainment, které budete znát jako tvůrce RTS Impossible Creatures, nyní pracuje na novém real-time strategickém projektu vycházejícím z post-apokalyptického světa známé stolní hry Warhammer 40,000.

Titul se jmenuje Warhammer 40,000: Dawn of War a vydavatelská práva na něj získala společnost THQ. Na letošní E3 samozřejmě tento projekt nechyběl. Nyní byl také zahájen provoz jeho nových oficiálních stránek. My vám dnes můžeme nabídnout spolu se shrnutím dojmů různých návštěvníků E3 prezentace hry i pětici nových screenshotů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Single-player Warhammer 40,000: Dawn of War bude tvořen jedenácti misemi, které hráče postaví zpravidla na stranu frakce zvané Space Marines. Hra bude jinak obsahovat také multiplayer až pro osm hráčů. Dalšími frakcemi, se kterými vás hra seznámí, jsou: Chaos Space Marines, Orks a Eldar. Hráč bude mít k dispozici nejrůznější jednotky a technologicky vyspělé zbraně.

Jednou z inovací v Dawn of War je systém morálky, na kterou budou mít vliv i některé zbraně. Jednotky, jejichž morálka upadla, budou červeně zvýrazněny. Hráč je sice bude moci ovládat, ale bude lepší, když je odklidí někam stranou, než se vzpamatují. Některé jednotky hrdinů budou moci posílit morálku figurek v jejich blízkosti. I když se hra primárně zaměřuje na taktické souboje, budete zde muset také budovat a hospodařit se zdroji. V čem se účastníci prezentace shodovali, že hra vypadá velice dobře. S detaily prý tvůrci nešetřili, záležet si dali i na animacích a bitvy působí díky efektům velice energicky. Vydání Dawn of War očekáváme na podzim.

korgull

Nejnovější články