Opravdovější zápasy v next-gen Madden NFL 08
zdroj: tisková zpráva

Opravdovější zápasy v next-gen Madden NFL 08

1. 5. 2007 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Vzhledem k vlažném přijetí minulého ročníku se EA snaží oživit americký fotbal o nové animace či prvky převzaté ze série FIFA.

Vývojáři z EA Tiburon pilně pracují na next-gen nástupci zaběhnutého simulátoru amerického fotbalu Madden NFL 08, který se na podzim dostane na pulty obchodů s quarterbackem Tennessee Titans Vincem Youngem na obalu. Po relativním neúspěchu loňského dílu se vývojáři snaží obživit hratelnost celou řadou vylepšení, o nichž mluví producent Ian Cummings ve video interview na IGN. Madden 08 si vypůjčí systém animací z NBA Street Homecourt a série FIFA, což se projeví nejen při odchodu hráčů z hřiště (budou se vztekat nebo naopak plácat po ramenou). Některé z nevalně přijatých vylepšení minulého dílu zase zmizí úplně (třeba jetpacking, jak bylo s nadsázkou přezdíváno chytačům, skákajícím do nereálných výšek), jiné se dočkají notných vylepšení (přibudou nové druhy blokování: double-team, zone, pull/lead aj). AI dozná změn i v tom ohledu, že hvězdy se budou na hřišti chovat jako jejich skutečné předlohy. Návrat zažijí také módy Superstar a Hall of Fame, byť kvůli konkurenčnímu All Pro Footballu 2k8 v ní bude řada hráčů chybět (Montana, Marino nebo Rice).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jednou z novinek Madden 08 budou srážky ve vzduchu, které hru kolikrát zpestří, třeba když dopadající míč mine natažené ruce obránce a uštědří mu pořádnou hlavičku. Primadony budou zase v rámci tzv. “Big Time Catches” usilovat o co nejpůsobivější catch, např. pořádným skokem na skórovací lajnu. Vrátí se také tackling, který chyběl v minulém díle: díky Hitstick 2.0 nejenom že tackling nepůjde obejít pomocí hurdlingu (přeskakování soupeřů), ale bude při bránění nově rozlišovat přízemní a vyšší úrovně. Obměnou projde i gang tackling, vloni přítomný pouze ve verzi pro PS3, takže bude možné na hráče s míčem poslat libovolný počet tacklerů, byť tutéž práci jindy odvede i jeden dobře rostlý linebacker.

Novým faktorem bude únava, negativně se podepisující na hbitosti a výdrži hráčů: mrazivý prosincový vzduch na coloradském stadionu Broncos nebo naopak perný den v Miami ničemu rozhodně nepřidá. Konečně tu bude spousta detailů jako podpisové akce na konci zápasu anebo týmová morálka, takže se kolikrát za zápas stane, že např. chybujícího obránce přijde spoluhráč povzbudit nebo po pádu sebrat ze země. Atmosféra na hřišti tak bude mnohem opravdovější, stejně jako celý Madden NFL 08, který vyjde pro PC/X360/PS3 a celou řadu dalších platforem jako vždy v srpnu.
zdroj: IGN, GameSpot

levis

Nejnovější články