Okupace New Yorku v Turning Point: Fall of Liberty
zdroj: tisková zpráva

Okupace New Yorku v Turning Point: Fall of Liberty

20. 4. 2007 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Coby obyčejný dělník z Manhattanu budete prchat před nacisty, vzdorovat partyzánským bojem a vracet jim vše i s úroky.

Ač se to tak jeví, dnešní den ale nebyl zasvěcen akcím úmyslně. Prostě to tak vyšlo a tou další, kterou vám dnes připomeneme, je válečná first-person střílečka Turning Point: Fall of Liberty. Ta vzniká v dílnách studia Spark Unlimited a vyjít má koncem roku ve verzích pro PC, PS3 a X360. Pokud jste již četli některou z předešlých dvou zpráv, víte, že se jedná o hru, která se zabývá alternativním scénářem průběhu 2. světové války. Rozvíjí teorii na téma, co by se stalo, kdyby válku vyhráli Němci a podnikli invazi do Ameriky. Hráče postaví do role obyčejného chlápka, dělníka pracujícího na jednom z mrakodrapů na Manhattanu. Nejde tedy o žádného hrdinu, speciálního agenta nebo extra vycvičeného vojáka, nýbrž o normálního pracanta, který se snaží ze všech sil přežít útok na své město a vyhnat z něj nevítané hosty.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jak už bylo řečeno výše, hra je pojata z perspektivy vlastních očí. Tedy většinou. V určitých momentech, když to situace vyžaduje, se však automaticky přepíná do third-person pohledu. Ač je Turning Point propagována jako střílečka, střílet se tu bude méně, než by se čekalo. Mnohem více než zbraně budete v této hře využívat interakci s prostředím. Ostatně budete nuceni k partyzánskému boji a proto budete často neozbrojeni, anebo s sebou nebudete moci nést více než dvě zbraně a pár granátů, které tu a tam budou užitečné, ale většinou vám postačí holé pěsti. Prostě, v této hře nepůjde o to najít a sejmout každého, kdo patří k nepříteli. Nebudete pořádat hon na Nacisty, ale když se vám nějaký připlete do cesty, tak si to s ním vyřídíte po svém.

Systém útoku je pojat asi tak, že když na to přijde, musíte se rychle rozhodnout, co budete dělat, přičemž možnosti se odvíjejí od řady faktorů. Hned na začátku hry se například dostanete do situace, kdy se budete zezadu blížit k německému vojákovi a nabízet se budou tři možnosti, jak se s ním vypořádat. Můžete mu prostě rovnou jednu fláknout nebo ho uchopit tak, že ho začnete škrtit jeho vlastní zbraní, anebo ho zkrátka přehodit přes zábradlí a shodit dolů z mostu. Podle vývojářů hratelnost shrnují v podstatě čtyři slova - útěk (kdy strávíte dost času v běhu, jak budete prchat před nacisty vtrhnuvšími do města), přeskupování (když se začne formovat hnutí odporu, jehož součástí se stanete), vzdor (při boji s okupanty) a odplata. Co se týče (ne)linearity, úvodní mise bude z důvodu uvedení hráče do hry velmi lineární, ale později by měla být méně omezující, než např. Call of Duty.
zdroj: ProGIGNGamespyCVG1UP

korgull

Nejnovější články