Obscure - děsivé tajemství jedné střední školy
zdroj: tisková zpráva

Obscure - děsivé tajemství jedné střední školy

5. 2. 2004 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Kdo se bojí, nesmí do lesa.

Obscure zdroj: tisková zpráva V případě nové hry, vznikající v dílnách v prosinci 1999 založené francouzské společnosti Hydravision, by bylo v tomto úsloví třeba udělat malou obměnu - kdo se bojí, nesmí hrát Obscure. Nápad na tuto hru se prý zrodil v únoru 2002. Její příběh vypráví o skupině studentů, kteří se rozhodli začít pátrat po důvodech podivného chování na střední škole, již navštěvují. Vedlo je k tomu záhadné zmizení místního nejpopulárnějšího kluka. Studenti se ocitnou zamčeni ve školní budově, která se najednou proměňuje v hotové peklo. Cíl je jasný, ale ne jednoduchý - dohledat se pravdy a hlavně přežít!

Během hry bude pořád co objevovat a s kým/čím bojovat. Vše se bude odehrávat na jedné americké soukromé střední škole, takže místa, která navštívíte, nebudou většině z vás až tak cizí (minimálně vám budou povědomá a amerických filmů) - třídy, bufet, tělocvična, knihovna, případně školní dvůr, ale prý jen na vlastní nebezpečí. Jaké nepřátele budete potkávat, tvůrci nechtějí příliš konkretizovat. V dnešním rozhovoru na HomeLANu pouze prozradili, že budou chráněni jakousi "černou aurou". Hráč bude muset zničit nejdříve tuto ochranu (nějakým zdrojem světla) a teprve pak samotné monstrum. Jisté je i to, že se postupně budete potýkat se stále náročnějšími bestiemi. Každá zbraň, jimiž budete za tímto účelem vybaveni, má různé variace oplývající jinými vlastnostmi. Na výběr tedy budete mít různé druhy baseballových pálek, ocelových tyčí, ale i střelných a jiných zbraní, včetně některých obdařených již zmíněným zdrojem světla. Určité zbraně a předměty bude možné kombinovat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Hráč bude mít na starosti hned několik dosti odlišných hrdinů, mezi kterými se bude moci libovolně přepínat. Zrovna tak půjde dělat skupinky kterýchkoliv členů skupiny. Kromě toho má být k dispozici také multiplayer s kooperativním módem.

Obscure je vyvíjena pro PC, Xbox a PS2. Hra je optimalizována pro technické možnosti každé z nich, ale obsah zůstane stejný. Hydravision si pro ni vytvořili vlastní 3D engine a nástroje. V současné době se snaží o optimalizaci hry na grafické karty technologií ATI i NVIDIA. Už brzy bude Obscure prý hotova. Právě dochází k začleňování různých jazykových mutací (Anglická, Španělská, Italská, Francouzská a Německá), testování a vylaďování. Vydání je plánováno na květen.

zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články