Multiplayer a speciální výbava v Tom Clancy’s H.A.W.X.
zdroj: tisková zpráva

Multiplayer a speciální výbava v Tom Clancy’s H.A.W.X.

11. 8. 2008 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Odtajněny detaily ohledně hry více hráčů, kooperace a bodového hodnocení. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Na E3 samozřejmě nechyběla ani ukázka dalšího ostře sledovaného titulu z rodiny Tom Clancy’s, akčního simulátoru H.A.W.X. Návštěvníci si mohli zahrát misi v Riu de Janeiru, kterou již Levis popisoval v červnovém článku, skutečné novinky tak bylo možné spatřit až na prezentačce za zavřenými dveřmi. Právě zde se představil multiplayer.

Pro hru více hráčů platí stejná pravidla jako v singleplayeru. Systém vypínání a zapínání asistence jsme již popisovali minule, zvolit můžete jakoukoliv z detailních map příběhové kampaně, a pak již se jen stačí vrhnout do kooperativního boje v počtu až čtyř hráčů. Pakliže vás ale přestane bavit plnění úkolů, stačí jednoduše přehodit na Team Deathmatch a pokusit se sestřelit víc letounů než nepřátelský tým. Na to, abyste cizí stíhačku poslali k zemi, bude potřeba víc než jedna střela, a tak nebude od věci zvolit spolupráci se spolubojovníky. Důvodů ke kooperaci se ale najde víc – kdykoliv můžete tým požádat o útočnou nebo obrannou pomoc a každý jeho člen pak dostane možnost ji potvrdit nebo odmítnout. A pište si, že stíhačům, hrajícím na vlastní pěst, se moc asistence nedostane.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Vydáte-li se podat pomocnou ruku stíhači v nouzi a uspějete, můžete očekávat odměnu. Tu obdržíte i za ničení nepřátelských letounů, úspěšné zásahy a krkolomné manévry, přičemž čím více úspěšných akcí zvládnete v co nejkratším čase, tím víc bodů získáte. Do hry vstoupíte s předem daným počtem raket a munice, jakmile ale dosáhnete určité bodové hranice, dostanete na výběr ze speciální podpůrné výbavy. Ta obsahuje mnohé vychytávky, od vylepšený raket po rušičku radarů.

Z padesáti slíbených stíhaček se na E3 představily čtyři - F-22 Raptor, Typhoon, Su-37 a Rafalle M a i když je jejich ovládání samozřejmě značně zjednodušeno (i s vypnutou asistencí), dle ohlasů znalců prý svým originálům ostudu rozhodně nedělají. A pozitivní kritiky se dočkalo i ovládání, které je sice neobvyklé, rychle však přejde do krve. Vypadá to zkrátka, že H.A.W.X. vnese do žánru závan svěžího větru, což je speciálně u leteckých simulátorů jedině dobře. A ani přitom tolik nevadí, že se zaměřuje spíše na jednoduchou hratelnost plnou divoké akce.

Tom Clancy’s H.A.W.X. vyjde podle nových informací až na začátku roku 2009 pro PC, Xbox 360 a PS3 – více v našem předchozím zpravodajství:

Nálet na tank v Tom Clancy's H.A.W.X.  [28.6.2008 16:16 - levis]
Přelet nad Ježíšem v Tom Clancy's H.A.W.X.  [20.6.2008 09:09 - levis]
Vděčná pomoc v Tom Clancy's H.A.W.X.  [27.5.2008 09:09 - levis]
Bojové úkoly z Tom Clancy's H.A.W.X.  [22.5.2008 12:12 - levis]
Těžký život pilota z Tom Clancy's H.A.W.X.  [12.4.2008 12:12 - levis]
zdroj: IGN

campercz

Nejnovější články