Těžký život pilota z Tom Clancy's H.A.W.X.
zdroj: tisková zpráva

Těžký život pilota z Tom Clancy's H.A.W.X.

12. 4. 2008 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Preview o pozadí příběhu a přednostech či nevýhodách létání s asistencí. + 6 OBRÁZKŮ

Po hypovaném znovupředstavení leteckého simulátoru Tom Clancy's H.A.W.X. od UbiSoftu bylo ticho jen chvíli, protože v pátek dorazil na stánky americký časopis Game Informer se stručným, byť výstižným preview a prvními obrázky ze hry. Dle jeho dojmů jde svým způsobem o klon Ace Combat 6, jen zábavnější a nováčkům stejně přístupný jako třeba FPS střílečky. Na časové lince bude zasazen po událostech z GRAW 2 a vyvrcholí těsně před začátkem příběhu EndWar.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

H.A.W.X. bude sledovat vzestup soukromé žoldácké armády, jejíž existenci posvětila mezinárodní deregulace nákupu stíhaček. Do nově vzniklé militantní skupiny se rekrutuje i hl. hrdina neboli bývalý pilot americké armády - ostatně proč ne, když na pohled se přidává k slušným lidem, kteří se jen snaží pomoci zachovat světový mír. Jenže žoldáci se záhy začnou rozrůstat a brzy se svými silami vyrovnají předním světovým vojskům: a bude to právě druhá (a podstatně rychlejší/akčnější) část hry, která ukáže, jak zle mohou podobné příběhy dopadnout.

Již v posledním článku jsme zmiňovali systém asistence, který však dle slov vývojářů nemá sloužit čistě jen v začátcích, ale přijít vhod během celé hry. I vyhrátí piloti ho prý budou tu a tam zapínat, třeba když budou chtít nechat spočítat úhybný manévr před nepřátelskou střelou nebo nechat sledovat pohyby pronásledujících letounů, na základě čehož bude palubní deska předpovídat protivníkovy další pohyby.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pak ale přijdou chvíle, kdy veškerou pomoc odmítnete a poletíte zcela na vlastní pěst. Odměnou vám bude nejen filmová kamera, díky níž si budete moci letoun prohlížet zvenčí ze všech úhlů, ale také volnost pohybu: jedině s vypnutou asistencí třeba provedete kvapný obrat o 180 stupňů, abyste se zbavili řízené rakety.

Scany sice pravda nejsou nijak kvalitní, ale po vizuální stránce prý hra vypadá skvěle, běží v plynulých 60 snímcích za vteřinu a mimo to pro terén využívá data ze skutečných vojenských satelitů (některé z pozemních map mají rozlohu až 120km2). Info o multiplayeru si vývojáři zatím nechávají pro sebe, zatím potvrdili jen kooperativní kampaň a žebříčky na základě získaných zkušenostních bodů.

Tom Clancy's H.A.W.X. vyjde letos na podzim pro PC, X360 a PS3 - více v předešlém zpravodajství.
zdroj: Game Informer, Blakguy

levis

Nejnovější články