LeChuckův návrat v Tales of Monkey Island
zdroj: tisková zpráva

LeChuckův návrat v Tales of Monkey Island

17. 6. 2009 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Legendární hrdina je zpět, legendární padouch je zpět - a na monitory se vrací legendární adventura.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva "Jmenuji se GuyBrush Treepwod a jsem pirát!" křičí hlavní hrdina legendárního Monkey Islandu v úvodu první epizody čerstvě oznámených Tales of Monkey Island. Ta ponese podtitul Launch of the Screaming Narwhal a odehrává se několik let po událostech ze čtyřky (tj. Escape From Monkey Island). LeChuck znovu unesl Guybrushovu ženu, bývalou guvernantku Elaine, a drží ji svázanou na své lodi, zatímco se snaží tajnými experimenty odhalit "všechna opičí tajemství".

Zdálo se, že Guybrush už ví, jak se svého věčného soka jednou provždy zbavit: od čarodějky Voodoo Lady nasbíral recept i ingredience na pohár, který LeChucka definitivně zničí... jenže to by ho Guybrush nesměl, ehm, omylem upustit na zem. To ostatně bude vaším prvním úkolem: najít pro jednotlivé ingredience alespoň "zdánlivou náhradu". Cože, tak ony se dají nahradit? No, v tom je právě ten háček.

Guybrush si myslí, že ano, lektvar dá dohromady a tentokrát ho LeChuckovi opravdu chrstne do tváře... jenže místo aby pirát definitivně zmizel, přemění se z Ducha Piráta na Opravdového Piráta z masa a kostí, a celé to může začít znovu. A ještě jeden háček: GuyBrush totiž piráta držel za ruku, když k té proměně došlo, a nějakým nedopatřením se tedy část kouzla přenesla i do jeho pravačky. Ta si od této chvíle bude dělat, co se jí zlíbí, o čemž se ostatně můžete přesvědčit i v debutovém traileru ze hry:

zdroj: Archiv


Tales of Monkey Island - E3 2009 trailer

A co dál? Loď se potápí, Guybrush končí ve vodě, Elaine se snad neutopila, LeChuck je zase na moři... o několik hodin později se začíná znovu na tajemném ostrově Flotsam. Jako první by bylo na místě se rozhlédnout kolem a zkusit Guybrushovi najít loď. Víc už ale prozradit opravdu nemůžeme!

První epizoda Tales of Monkey Island s podtitulem Launch of the Screaming Narwhal vyjde 7. července pro PC a brzy poté i pro WiiWare.
zdroj: Adventure Gamers & IGN

levis

Nejnovější články