Jak to jelo Gran Turismo 5 Prologue na GC?
zdroj: tisková zpráva

Jak to jelo Gran Turismo 5 Prologue na GC?

25. 8. 2007 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Vyčerpávající souhrn novinek o nejkrásnější závodní hře všech dob, jak ji Sony představilo v Lipsku. + 2 VIDEA!

Živá předváděčka Gran Turismo 5 Prologue na vlastní oči z letošní GC nám o fous unikla, ale nabízíme vám souhrn dojmů zahraničních redaktorů i návštěvníků sálu Sony. Tam se hra promítala na několika obrovských displejích a mohli jste si zde vystát frontu na opravdové sedlo s volantem Logitech a hru si vyzkoušet na vlastní pěst:

  • Byl k vidění jen okruh Suzuka, jednomu z nadšenců se ale podařilo vyfotografovat seznam tratí: Eiger Nordwand, Londýn, Suzuka, Fuji a Circuit de la Sarthe (závody Le Mans).
  • Dalo se zajezdit v Mitsubishi Lancer Evo ’05, Ferrari F430 ’06, Lutis Elise ’96. Hra bude obsahovat ještě devatenáct dalších vozů (kompletní seznam).
  • Poté, co jste si vybrali auto a zvolili typ řazení, ovládání stability vozu a druh pneumatik (v menu podobném freewarovému GT HD), měli jste pět minut na to, zajet na trati v libovolném počtu okruhů co nejlepší čas.


  • Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

  • Velký důraz kladen na jízdu v kokpitu, lišícím se auto od auta: Ferrari F430 bude mít barevně odlišené ukazatele na přístrojové desce, TVR Tuscan Speed 6 zase futuristicky vypadající interiér.
  • Přístupnost hry ovlivní dva módy: normální (s ovládáním a la Gran Turismo 4/HD) a profesionální s fyzikálním modelem z GT5 a důrazem na co nejvěrnější simulaci.
  • Dva typy závodů: Race a Drift.
  • Počítačem ovládané vozy budou jezdit na doraz a proto se často ocitnou mimo trať, to však bude v případě GT5 Prologue fatální, protože vás nepředjede trojice vozů jako v minulých dílech, ale klidně všech patnáct. AI si však bude vědoma trestů, udílených při dotyku vašeho vozu s jiným autem, proto si bude dávat velký pozor, aby o vás ani nezavadila.
O fotorealistické podobě hry svědčí úsměvná historka, podle níž se jeden z novinářů unavil čekáním ve frontě a náhodou popadl televizní ovladač od obrazovky, na níž pozoroval údajný renderovaný trailer. Když ale obrazovka vzápětí zhasla, ukázalo se, že šlo o herním enginem sestřihaný živý přenos z vedlejší místnosti. Do sálu přišli další návštěvníci, bezpochyby nadržení po setkání se speciálními Gran Turismo hosteskami.


Gran Turismo 5 Prologue nahrávka GC traileru - stažitelná verze (56 MB, 960x540)
  • Nedávno byla uveřejněná zpráva o tom, že GT5 Prologue bude kromě volantu G25 podporovat také nový ovladač Dual Shock 3, který bude rachotit a drnčit o poznání lépe než Sixaxis. Pro plnou hru se prý chystá vlastní oficiální GT5 volant.
  • Díky integraci do vašeho PlayStation Home v něm budete moci jednoduše sednout do auta, čímž se hra automaticky spustí, a pro zahájení závodu pouze vyjet z boxů na trať.
  • V menu si budete moci vytvořit váš profil (vč. oblíbeného auta/tratě), přidat fotky vašich vozů, pustit si speciální TV kanál hry (se skutečnými závody/dokumenty), stáhnout z PlayStation Network další pozadí, zkontrolovat čas/kalendář váš i vašich přátel nebo s vozem zajet do garáže, která bude odlišná pro každý vůz .

Gran Turismo 5 Prologue nahrávka GC gameplay videa - stažitelná verze (165 MB, 1280x720)

Autoři k příležitosti GC spustili anglickou verzi homepage. GT5 Prologue, o němž včera psal také Gamesblog, vyjde v Japonsku v říjnu tohoto roku na Blu-Ray disku i přes PlayStation Network. Podle neoficiálních zdrojů hra dorazí do Evropy 15. prosince. Hra má být stažitelná zdarma.
zdroj: GameSpot, IGN, JeuxFrance, GamesRadar, Kotaku, Gameplay, Gamersyde, homepage a další

levis

Nejnovější články