Vikinské tahové RPG Banner Saga vás zve do soubojové bety
zdroj: tisková zpráva

Vikinské tahové RPG Banner Saga vás zve do soubojové bety

19. 11. 2012 14:40 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Vaše komentáře pod články o chystaném tahovém RPG The Banner Saga se vezou na prakticky výhradně pozitivní vlně, což na Games není zrovna obvyklá praxe. Troufám si z toho usoudit, že vás tento projekt bývalých grafiků z BioWare chytil svou vikinskou tematikou i krásnou stylizací za srdíčka a pořádně je zmasíroval tak, že mnozí z vás rovnou zafinancovali projekt na Kickstarteru. Pokud jste ale zaváhali a tuhle možnost nevyužili, nebo jste prostě jen opatrní, stejně máte nyní možnost nahlédnout rozpracované hře pod sukně - tvůrci spustili otevřenou betu, do které si po zaplacení 15 babek může zajistit přístup každý zájemce.

Samozřejmě, že vám tvůrci v tuhle chvíli nedají za 15 babek přístup ke kompletní hře s příběhem, animačkami a tak dále. Tak daleko ještě s vývojem po devíti měsících ještě nejsou. V rámci bety vás ale nechají vyzkoušet předvoj plné hry, multiplayerovou soubojovou hru Banner Saga Factions v jejím rozpracovaném stavu. Nemusíte se však bát, za svých 15 dolarů si automaticky dopředu kupujete přístup k plné verzi Banner Sagy. Soubojová minihra Factions totiž ve své finální verzi bude zdarma. Pokud si nejste hrou pořád jistí, tak se po rozkliku mrkněte na pětiminutovou předváděčku z bety, která vám dokáže, že souboje a systém kolem nich vybudovaný, mají svou hloubku – nemalou.

Už v této chvíli si můžete v rámci bety vybírat bojovníky, upgradovat jejich statistiky po soubojích, vybírat vhodnou strategii a vůbec si s nimi dělat, co budete chtít, jen aby to pak v souboji s týmem jiného hráče vedlo k vítězství.

zdroj: Archiv

Tvůrci budou na základě feedbacku betu upravovat, upgradovat a vylepšovat, třeba o achievementy, možnost sestavit si vlastní vlajku, o online žebříčky nebo o speciální budovu pro nábor nových členů party. V mezičase ale budou samozřejmě pracovat i na ostatních aspektech The Banner Saga, čili na příběhových a adventurních složkách, animačkách a tak dále.

Pokud byste se náhodou při hraní cítili ztraceni a začala vám téci voda do holínek, bude nejlepší prostudovat všechny funkce a možnosti hry podle průvodců na této stránce. Hra ale takřka na všechno nabízí in-game nápovědu, navíc hezky detailní, takže by s porozuměním základních mechanismů neměl být problém.

Za svých 15 babek dostanete hned dva Steam klíče, takže si kupujete dva kusy za jednu cenu a můžete obšťastnit kamaráda ve zbrani, abyste se ve škole či v práci nemuseli nudit nebo spát. Na fórech se sice objevují zprávy, že beta se v současné chvíli sekne v menu a nepustí vás ke hraní, ale tvůrci už to řeší a já navíc žádný zádrhel nepotkal. Koupil jsem, nainstaloval, spustil, dostal na prdel, vrátil se zpět k psaní a těším se na večer, až se do hry pořádně potopím.

Nejnovější články