Video k The First Tree představuje liščí putování po nádherném světě
zdroj: Vlastní foto autora

Video k The First Tree představuje liščí putování po nádherném světě

4. 8. 2016 13:02 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Sledovat herní trailery se může vcelku snadno stát jednotvárnou rutinou. Další fantasy RPG? Bezva. Moderní střílečka? Hmmm. Přidejte k prášku půl litru epické hudby a máte vystaráno. Ale čas od času se bůhvíodkud vynoří video, které vás během vteřiny chytne za srdce, ani nevíte jak. Ani nutně nemusí být nějak extra originální nebo odvážné. Chcete důkaz? Podívejte se na teaser ke hře The First Tree.

I ti z vás, kdo nejsou fanoušky roztomilých animovaných lištiček, nemůžou téhle ukázce upřít jistou podmanivost. Nádherně stylizovaná krajina vzdáleně připomíná Firewatch, v barevné paletě se místy – především v nočních segmentech – odráží Ori and the Blind Forest. A hra jen těžko unikne srovnání s dalším krásným, lišku obsahujícím titulem Never Alone.

Zároveň je však na první pohled jasné, že přes všechny možné inspirace – a kdo ví, odkud a z čeho vlastně autor David Wehle, stojící za krátkou hrou Home is Where One Starts…, čerpal doopravdy – bude The First Tree stát na svých vlastních čtyřech chlupatých nohou a to i kvůli svému tématu.

Jak ostatně vyplývá ze samotného traileru, v jádru téhle cesty stojí ztráta. Smutek, melancholie a vzpomínání pravděpodobně sehrají mnohem důležitější roli, než potěšené vzdychání nad zrzavou šelmou. Její příběh by se měl prolínat s osudy mladého páru, který se musí vyrovnávat se svou vlastní tragédií.

Bylo by překvapivé, kdyby se z toho všeho nevyklubal přinejmenším hodně zajímavý a netradiční zážitek. Přesvědčit se o tom můžete v příštím roce na PC a Mac.

zdroj: Archiv

Nejnovější články