Tvůrci Tekken a SoulCalibur chystají free to play bojovku Rise of Incarnates pro PC
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Tekken a SoulCalibur chystají free to play bojovku Rise of Incarnates pro PC

23. 4. 2014 11:32 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Namco, které stojí za tituly jako Soulcalibur a Tekken, se rozhodlo, že využije potenciál PC scény a nabídne jí bojovku. A tak vzali tvůrce her v sérii SoulCalibur a Tekken a nechali je udělat Rise of Incarnates, která vůbec nevypadá jako SoulCalibur a Tekken, ale je místo toho free to play a bojují v ní proti sobě čtyři hráči ve velké 3D aréně.

Spíše než na zmíněné tituly Rise of Incarnates mohutně pokyvuje démonickým spárem k hrám typu Gundam. Zápletka se točí kolem zničené Země, na níž se potulují hráčské postavy, které dostávají nadpřirozené schopnosti, protože jsou to „Incarnates,“ tedy vtělení starobylých bytostí a tak dále. Jde o to, že se hráči setkávají v soubojích 2 vs 2 a následně si rozbíjí ústa na sto způsobů.

Lépe působí některé postavy představené ve videu. Sice tu stále máme místní variace na archetypy Démonická bytost, Chlapík s kouzelnou rukou a nezbytná Bojovnice s černou krajkovou podprsenkou, ale třeba šílený chlapík, který se pohybuje pomocí neustále se převalující haldy mrtvol, vypadá zábavně. Zatím nebylo představeno moc bojovníků, ale autoři slibují, že hra nabídne bude široké spektrum různých bojových stylů a postav, z nichž si vybere každý.

RoI zdroj: tisková zpráva

Rise of Incarnates nevypadá v základu vůbec špatně, ale vadí mi zvolený free to play model, který představuje riziko v jakékoli multiplayer hře postavené na vzájemném soupeření. Protože zatím nevíme, za co se bude platit, lehce paranoidně se obávám, aby se neplatilo za faktické bonusy a ne jen kosmetické vlastnosti.

Klasická multiplayerová mlátička by mi přišla jako vhodnější formát, byť chápu, že Namco momentálně zkouší vody free to play, které mohou být potenciálně výnosnější a hlavně nalákají mnohem širší publikum. Výsledek experimentu vyzkoušíme ještě letos, kdy Rise of Incarnates vyjde na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články