The Hunstman: Winter’s Curse se rýsuje jako zajímavý gamebook z filmového universa
zdroj: tisková zpráva

The Hunstman: Winter’s Curse se rýsuje jako zajímavý gamebook z filmového universa

14. 4. 2016 18:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Původně jsem hru The Hunstman: Winter’s Curse, která má doprovodit premiéru snímku Lovec: Zimní válka, odsoudil jako typický filmový přívěsek. Jenže, z herního Lovce se vyklubal zajímavě vyhlížející titul, který kombinuje strategii s RPG a systémem volby dalšího postupu ve stylu gamebooků. Navíc v originálním vizuálním pojetí, v němž byste filmovou předlohu určitě nepoznali. Vývojáři z Desert Owl Games se totiž rozhodli jít svou vlastní cestou, která by hře mohla svědčit.

Hlavní hrdinka Elisabeth se po smrti svého otce vydává hledat dávno ztracené bratry. Velmi brzy se k ní připojí záhadný muž Marcus a případně i další postavy, které mohou pocházet z děje filmu. Nicméně na The Huntsman: Winter’s Curse je nejdůležitější herní náplň.

Během putování se rozhodujete na základě nabídnutých možností a čas od času dojde k boji. Ten probíhá na tahy a skrze kartičky, které reprezentují zbraně, a bojové manévry. Na začátku každého boje dostanete do ruky náhodné karty z balíčku a následně je používáte v rámci časově omezených tahů.

zdroj: Archiv

V boji Elizabeth pomáhá již zmíněný Marcus a během putování se k nim na čas může do třetího slotu v partě připojit spřátelené NPC - ať už člověk, nebo třeba trpaslík. Když se podíváte do galerie, uvidíte i profil Elizabeth, kde můžete vysledovat možnost vylepšování schopností, vlastnosti hrdinky a inventář. The Huntsman tak působí jako zajímavý pokus o gamebook z filmového universa.

První kapitola vyjde 20. dubna zdarma na PC, Mac a PS4. Další kapitoly a doplňující příběhy si budete moci časem dokupovat. To je asi nejférovější přístup, jak podobnou epizodickou hru distribuovat – na první kapitole si zkusíte, zda systém sedl tvůrcům a především vám, a následně už se rozhodnete, zda pokračování stojí za investici.

Nejnovější články