Strategie Ancient Space se pyšní herci ze Star Trek, Firefly i Battlestar Galactica
zdroj: tisková zpráva

Strategie Ancient Space se pyšní herci ze Star Trek, Firefly i Battlestar Galactica

21. 8. 2014 18:20 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Už se zdálo, že vesmírné real-time strategie jsou navzdory nynější mánii po simulátorech vymírajícím druhem, když tu Paradox Interactive spolu s CreativeForge Games oznámili vývoj příběhově orientované strategie Ancient Space (homepage). Pošmáknou si na ní především milovníci vesmírné opery.

Po herní stránce má Ancient Space nabídnout detailní real-time strategeii v plně 3D prostředí. Oproti 4X strategiím, kterých se v poslední přeci jen urodilo dost, má Ancient Space být veskrze kampaňově orientovaná. Nabízí se tak podobnost třeba s letitou záležitostí Star Trek: Armada. Hráči tak bude svěřeno detailní nastavení lodiček, s nimiž se musí prostřílet skrze chytlavý příběh o tajemné Černé zóně (The Black Zone).

Tato miliardy let stará vesmírná anomálie je pro budoucí lidstvo odlehlá a tajemná. Výchozím bodem příběhu je desáté výročí ztráty pozemské lodi Ulysses 1, kterou se vydají najít hlavní postavy. Vyprávění by zřejmě mělo hrát do karet i populárnímu přenáší příběhových voleb.

Zápletku bude hráč poslouchat z úst několika vybraných důstojníků, které si může vzít na každou misi. Paradox jde navíc komunitě vstříc, když angažoval komunitou milované herce z kultovních sci-fi. Jmenovitě bychom v Ancient Space měli slyšet hlasy Diny Meyer (Floresová z první Hvězdné pěchoty), Rona Glasse (pastor Book z Firefly), Johna Billingsleyho (doktor Phlox z Star Trek: Enterprise), Dwighta Schultze (hypochondr Barclay z Picardova Star Treku) nebo Aarona Douglase (chief Tyrol z BSG)!

Zdá se, že Paradox zapracovali na tom, co geekům momentálně dost chybí, včetně kapky nostalgie. A trailer má přesně tu správnou míru patosu, příslibů a především atmosféry vesmírné opery. Ancient Space vyjde pro PC a Mac už na podzim tohoto roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články