PC verze RPG The Quest by mohla zaujmout fanoušky Might & Magic a Daggerfallu
zdroj: tisková zpráva

PC verze RPG The Quest by mohla zaujmout fanoušky Might & Magic a Daggerfallu

4. 1. 2016 18:29 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Těsně před svátky vyšla PC verze RPG The Quest, které už v srpnu 2006 vyšlo pro Pocket PC a následně v únoru 2009 pro iPod a iPhone. Už od pohledu jde o hru, která se vzhledem i konceptem orientuje na fanoušky klasických RPG a dungeonů. Vychází jim vstříc klasickým pojetím pohybu po čtvercích, skladbou questů, zápletkou, nabídkou povolání - zkrátka vším. Na jednu stranu už tak The Quest může působit jako pokus o novodobé retro, na druhou stranu může vyplnit časovou díru v rozvrhu hráčů, kterým moderní kousky nejdou po vousy.

Že to autoři myslí s cílením na "starou školu" opravdu vážně, dokládají i záběry ze hry, které stvrzují fakt, že se nejedná o hru ve stylu Legend of Grimrock - třeba. Naopak, komentáře v recenzích na Steamu zmiňují náladu podobnou té z Might & Magic a Daggerfallu, ačkoli hlavně záběry z krajiny nejvíce připomínají sérii Ishar...

Zájemci tak mohou čekat otevřený fantasy svět naplněný příšerami, nebezpečím, řadou úkolů, hádanek i NPC, které pomohou při vyšetřování, co za temný stín to visí nad královstvím Monarse, potažmo kam se poděl guvernér ostrova Freymore.

Základ herní nabídky tvoří pětice upravitelných ras a svět složený ze čtyř „velkých“ měst a okolních oblastí včetně horské divočiny, řady jeskyň, lesů atd. Ve světě se střídá den s nocí, mění se počasí a v krajince, ve městech, ale hlavně kobkách se krom hádanek ukrývají "překvapivě" i nepřátel. Souboje s nimi jsou přímočaré (jak ukazuje video), minimálně pokud jde o možnosti manévrování. Alespoň se ale hráč může soustředit na zvolenou taktiku a použití hrubé síly či magie dle zaměření postavy. A krom slíbené možnosti volby v řadě situací tvůrci do hry nacpali i karetní hru, kterou si můžete zahrát v hospodách, jak je opět k vidění na záběrech videa.

PC verze The Quest si poctivě prošla Greenlightem, kde brnkání na nostalgickou strunu u řady hráčů uspělo. Na Steamu je hra k mání za 15 euro (až skončí aktuální drobná sleva) a další informace o ní nabízí webové stránky, které vypadají, jako by pamatovaly ještě éru modemů. Krom jiného se tam můžete podívat, kolik tematicky odlišných datadisků je k dispozici pro iOS verzi, kdybyste nutně nepotřebovali PC verzi...

Nejnovější články