Historické RPG Pillars of History vás zavede do Východořímské říše v raném středověku
zdroj: tisková zpráva

Historické RPG Pillars of History vás zavede do Východořímské říše v raném středověku

29. 6. 2017 14:54 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Bulharský tým Tritan Studios se na Kickstarteru prezentuje s projektem, který se dle jejich slov podobá Baldur’s Gate, inspiruje se u Mount and Blade a odehrává se v 8. století na území kolem Černého moře a Balkánu. Do doby, kdy byla hlavní regionální silou Východořímská říše, ale objevila se říše Bulharů, kolem táhli Avaři a migrace celých národů učinily z oblasti politicky nestabilní území. Do časů, kdy se formovala velká část středověké Evropy, vás vezme RPG Pillars of History… tedy pokud se v rámci crowdfundingu zafinancuje.

Zhostíte se role jednoho hrdiny, který se z nuzných poměrů propracuje až… na to, co sami dokážete. Z prezentování projektu je jasné, že se autoři u Mount and Blade inspirovali právě otevřeností světa i vašich možností. Ačkoliv každá postava bude mít určitou příběhovou linii, hra vás nebude nikam tlačit a své štěstí si můžete na celé mapě vydobýt, jak se vám zamane.

Na výběr bude z kvarteta předdefinovaných postav, ale stvořit si můžete i svého vlastního hrdinu, kde si určíte národnost, povolání a specializaci. K dispozici budou tedy samozřejmě Byzantinci, Bulhaři, Slované, Avaři, ale třeba i Thrákové. Velkou roli ve vaší cestě bude hrát prozkoumávání nových území a reakce okolí na to, jak se chováte. Tvůrci třeba zmiňují, že pokud se někde budete chovat neuctivě k určitým lidem, klidně se vám tak uzavře vstup do města, kde se vyrábí a prodávají kvalitní a silné zbraně.

zdroj: Vlastní

Vývojáři si zjevně velmi cení historičnosti hry. Hned několikrát zmiňují, že svět kolem vás bude neustále vyprávět příběh oněch časů a míst. Dokonce naráží na to, že by takhle mohlo vypadat vzdělávání ve školách, byť samozřejmě se spoustou nadsázky, sotva někdo bude mít čas v rámci výuky trávit desítky hodin v RPG s otevřeným světem. Nicméně by zde rozhodně nemělo docházet k historickým lapsům a i pro našeho hráče by mělo jít o spoustu zajímavých informací. Je vidět, že Bulhaři se, logicky, při výuce mnohem detailněji soustředí na vznik a rozkvět Bulharské říše a také politické tahanice s Byzancí.

Podle všeho je vývoj v naprostém začátku a i záběry z hraní představují prototyp. Tedy, alespoň doufám, protože vizuálně je vidět, že jde o hru malého studia, které nemá peněz na rozdávání. Přesněji řečeno, peníze potřebují – 50 tisíc dolarů, které chtějí v rámci kickstarterového projektu. Z náznaků jde vyčíst, že hledají i vydavatele, ale crowdfunding je jejich prvotní volba. Koncepčně zní Pillars of History velmi zajímavě a zasazením opravdu neotřele. Zda ale postačí autorské nadšení teprve uvidíme.

Nejnovější články