Final Fantasy XI oslaví 10. narozky novým datadiskem
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XI oslaví 10. narozky novým datadiskem

25. 6. 2012 11:56 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Minulý rok se pro Square Enix nesl zejména ve znamení řešení kolosálních potíží s onlajnovkou Final Fantasy XIV, která sice žije, ale nad jejím osudem ten Damoklův meč stále visí. Zato Final Fantasy XI musí Squaeenixu pořád dělat radost a je dost dobře možné, že se online divize firmy rozhodla, že pro ni skoro deset let stará onlineovka bude na nějaký čas zase „tím důležitějším“ projektem. Naznačuje to oznámení nového datadisku s podtitulem Seekers of Adoulin, který vyjde až příští rok a dle kusých informací přinese nové oblasti a dvě nová povolání: Geomancer bude těžit z přírodních sil Vanadielu, zatímco Rune Fencer bude používat runy ve spojení s rychlou prací s chladnými zbraněmi.

Seekers of Adoulin je teprve pátý regulérní datadisk pro FFXI a jeho oznámení přichází symbolicky pět let po vydání toho posledního  - Wings of the Goddess. Na Západě vyjde datadisk příští rok pro PC a X360, přičemž v Japonsku se jej dočkají i hráči PS2 verze FFXI, což zní skoro neuvěřitelně. V době, kdy na PS3, X360 i PC frčí online v zásadě bezproblémovým způsobem, se někdo ještě stále otravuje s online hraním na PS2. Holt, jiný kraj, jiný mrav. Mě by ale docela zajímalo, jestli mezi vámi je někdo, kdo FFXI stále hraje. Tak co, přiznáte se k tomu? I kdyby ne, trailer z datadisku Seekers of Adoulin vám upírat nebudu.

zdroj: Archiv

Společně s oznámením datadisku bylo ve známost dáno, že z role producenta FFXI odchází ze zdravotních důvodů Hiromiči Tanaka. A jakkoli je jeho práce na FFXI jistě záslužná, mnohem více mě tento člověk zajímá kvůli přímému podílu na vývoji jiných Square Enix her a na mysli mám zejména Xenogeras, Chrono Cross nebo Secret of Mana. Tanaka se prý do budoucna hodlá vrhnout na produkci menších her, na nichž se bude moci přímo podílet. A pokud by chtěl navázat třeba na svou práci na prvních čtyřech hrách v sérii Final Fantasy nebo se nedej bože vrátil k titulům á la Xenogears či Chrono Cross, spousta hráčů by se z toho mohla asi složit. Nejdříve ho ale nechme, ať se uzdraví...

Nejnovější články