Detaily o Assassin's Creed Rogue - nejtemnější hře série, která příběhově propojí Black Flag, trojku i Unity
zdroj: tisková zpráva

Detaily o Assassin's Creed Rogue - nejtemnější hře série, která příběhově propojí Black Flag, trojku i Unity

5. 8. 2014 19:36 | Novinky | autor: Petr Poláček |

A je po tajemství a nejasnostech. Assassin’s Creed Rogue vyjde pouze (než Ubi PC verzi klasicky oznámí, všichni víme jak to chodí) pro PS3 a X360 11. listopadu tohoto roku a hlavním hrdinou bude vůbec poprvé v sérii templář skotského jména a zřejmě i původu Shay Patrick Cormac. Údajně nejtemnější Assassin’s Creed hru vůbec, ale začnete v Cormacově roli jako členové řádu asasínů. Úvodní mise se však nezdaří, asasíni se pokusí Cormaca zlikvidovat, což jej uvede na cestu pomsty. Zažijete tak proměnu z asasína na nesmiřitelného lovce asasínů (Darth Vader, což?), jehož osudy navždy změní světové dějiny a vytvoří příběhový most mezi AC IV: Black Flag, AC III i Assassin’s Creed Unity.

Herně i příběhově navazuje Assassin’s Creed Rogue na události z Black Flag. Tvůrci z Ubi studií v Sofii, Bukurešti, Miláně, Čcheng-tu, Montrealu i Québecu vás zavedou do severní Ameriky osmáctého století, která, podobně jako Evropa, zažívá svůj opravdu první globální válečný konflikt – Sedmiletou válku.

Jak jistě víte, nebo se po dnešku dozvíte (alespoň wiki si prolétnout můžete), sedmiletá válka přinesla statut nevlivnější světové velmoci Velké Británii a naopak výrazně oslabila Francii, která přišla třeba o Kanadu a řadu dalších kolonií, ale hlavně se silně zadlužila a pomalu směřovala k sociální revoluci, kterou se zabývá příběh AC Unity.

zdroj: Archiv

Když říkám, že Rogue navazuje na Black Flag, znamená to, že si fanoušci série užijí opět velkou porci námořních soubojů. Tentokrát se však přesunou z prosluněného Karibiku do chladných vod severního Atlantiku a údolí řeky Hudson. Vyplývá z toho, že se rovněž podíváme do historické nápodoby New Yorku osmáctého století, která by měla být přeci jenom zajímavější než nudná zástavba z AC III.

Cormac osedlá novou loď pojmenovanou Morrigan a tvůrci slibují nové pojetí námořních soubojů, v jejichž průběhu půjde o odrážení útoků asasínů s využitím nových zbraní včetně hořlavého oleje nebo primitivní nápodoby kulometu. Novinkou, danou zasazením hry, je rozrážení ledových ker za účelem objevování skrytých lokací. V bojích prý ale půjde využít ledovců jako úkrytu před nepřítelem. Třeba dojde i na tučňáky a ledního medvěda...

Novinky oproti Black Flag a ostatním dílům si ale tvůrci nachystali i pro běžný boj na souši. Cormac bude v galerii AC hrdinů výjimečný tím, že jako templář (nebo alespoň nesmiřitelný nepřítel asasínů) ovládá asasínské schopnosti, zejména vizi. A že ji bude potřebovat. Asasíni po něm půjdou jako slepice po flusu a Cormac může nepřátele s pomocí asasínské vize odhalit v davu nebo schované kdesi za rohem a připravit se na útok. Posloužit by mu měla i puška a různé druhy nábojů a granáty.

Víc zatím z Ubisoftu nevypadlo, ale majitelům PS3 a X360 (a výhledově jistě i PC) by to mělo stačit, aby se nepoohlíželi po koupi nové konzole a AC Unity. Minimálně ne na podzim letošního roku, protože pak by museli řešit dilema, který AC díl si zahrát dříve. Mimochodem, AC Unity vyjde v ČR 28. října a českými titulky budou vybaveny všechny tři verze – PC, Xbox One i PS4.

Nejnovější články