Český Pool Live Tour zamířil z Facebooku na mobilní zařízení
zdroj: tisková zpráva

Český Pool Live Tour zamířil z Facebooku na mobilní zařízení

29. 4. 2013 10:55 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Česká firma Geewa se nespokojila s úspěchem (přes 10 milionů hráčů!) svého kulečníku Pool Live Tour na Facebooku, a v době, kdy řada velkých hráčů právě Facebook se staženým ocasem opouští (což se Geewy netýká), expanduje na mobilní zařízení. Od minulého týdne si Pool Live Tour mohou stáhnout majitelé jablečných zařízení (Android verze je v přípravě) iPad, iPhone a iPod Touch z Appstoru s tím, že zřejmě nejzajímavějším prvkem mobilní verze je totální propojení s FB verzí.

Pokud má někdo nahráno spoustu hodin ve FB verzi, může pokračovat se svým profilem v mobilní verzi a opačně. Stejně tak je možné hrát multiplayer s ostatními hráči bez ohledu na to, jestli hrají FB nebo mobilní verzi. Pool Live Tour ale podporuje i multiplayer na jednom mobilním zařízení.

Hra je samozřejmě ke stažení zdarma, protože stejně jako v případě úspěšné FB verze hodlají vývojáři vydělávat na dedikovaných hráčích, kterým nebude stačit obsah dostupný zdarma v základní hře. Na rozdíl od řady jiných mobilních free to play her toho obsahu není málo, což ve spojení s překvapivě propracovanými herními mechanismy činí z Pool Live Tour solidního časožrouta.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Když píšu o překvapivě propracovaných mechanikách, tak tím vyjadřuju vlastní překvapení – nečekal bych od hry původem z Facebooku, že bude klasickou hrou, ne jenom hříčkou či ždímačkou peněz. Ostatně, možná právě proto Geewa se svým titulem na Facebooku nejenom uspěla, ale dále si tam drží a vylepšuje své postavení v době, kdy celá řada hříček přichází o hráče a připravuje se na svou smrt.

Aplikace Pool Live Tour je navíc univerzální, takže není třeba stahovat speciální verzi pro iPhone či iPod Touch a pro iPad. Což také potěší, protože to ani zdaleka nebývá pravidlem.

Nejnovější články