Battlefield 4 neznamená konec BF3, beta bude za rok
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 4 neznamená konec BF3, beta bude za rok

18. 7. 2012 14:34 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Společně s profláknutím existence bety Battlefield 4 se objevilo i mnoho nespokojených hlasů.

Nyní se na Redditu vyjádřil Ian Tornay, komunitní manažer Battlefield 3 a nutno říci, že kromě trochy užitečných informací vnesl do rozvášněné diskuse i trochu klidu a rozumné argumentace. I když i tady se s ním dá polemizovat. Hlavním poselstvím je, že nemáme obřadně proklínat DICE za to, že chystá na konec roku 2013 (nebo 2014) čtvrtý Battlefield, protože to určitě nebude znamenat opuštění trojky.


DICE má prý několik vývojářských týmů a práce na čtyřce neznamená, že by snad trojka ležela ladem. Samotná beta Battlefield 4 přijde na podzim roku 2013, takže odtud pramení i výše zmíněné odhady, kdy by se mohla objevit plná hra. Oficiálně ale není nic známo. Ani pak se ale prý na trojku nezapomene a pořád bude podporována. Do bety se půjde dostat více cestami, ale momentálně jedinou je předobjednávka MoH: Warfighter. Hlavní vlna stížností ovšem směřovala na fakt, že by měl vyjít další díl "jenom" dva roky po předešlém.

Tornay celkem výstižně oponuje: „Myslím, že stojí za zmínku fakt, že DICE vydával Battlefield a Mirror's Edge s dvouletou přestávkou, nebo i menší. Věřím, že nyní jsme v nejlepší pozici pro přípravu dalšího titulu, Frostbite 2 dospěl a my sbíráme zpětnou vazbu a ohlasy od hráčů, jako diví. Battlefield 3 bude nadále expandovat s prvky, o kterých se dozvíme právě od lidí“.

Je pravda, že když se podíváme na seznam her, které DICE vydali, dvouletý cyklus je zcela normální. Nicméně, u lidí to vyvolalo negativní odezvu právě kvůli systému větších placených DLC, která budí dojem, že je hra stále čerstvá (plus je tu samozřejmě Premium program). Snadno pak člověk propadne dojmu, že k té tak čerstvé hře najednou dostává další díl, ačkoliv si tenhle ještě přece pořádně neužil. Plus k tomu hraje současný trend růžových brýlí „jooo, tehdy bylo všechno lepší, hry nevycházely tak často atd“. Nu, vycházely. 

Je pravda, že ona beta je před námi ještě rok a několik měsíců, samotná hra možná i rok a půl. Jenže pokud nebude mezi posledním DLC, End Game a onou betou dost velký odstup, vznikne nepříjemný pocit, kdy nevíte, co hrát. Zda svou oblíbenou starou hru (s novým obsahem!), nebo budoucnost série... A to neřeší žádný hráč rád, byť je to možná i trochu iracionální.

Nejnovější články