Akční hra Devil's Third od tvůrce Ninja Gaiden vyjde nakonec jen na Wii U
zdroj: tisková zpráva

Akční hra Devil's Third od tvůrce Ninja Gaiden vyjde nakonec jen na Wii U

11. 6. 2014 11:44 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Netuším, na jaké úrovni se drží popularita výstředního designéra Tomonobu Itagakiho a jeho série Ninja Gaiden v českých luzích a hájích, ale soudím, že několik fanoušků mít bude. Rockerská visáž, láska k pokeru a výstřední chování si fanoušky vždycky najde. Stejně tak řada lidí nepohrdne do poslední řádky programového kódu dotaženou akční hrou, což je charakteristika, která přesně sedí na Ninja Gaiden hry. Podobné kvality by měla nabídnout i několik let připravovaná akční hra Devil’s Third, jejíž osud byl po krachu THQ na vážkách, ale letošní E3 všechno vyjasnila.

Devil’s Third měla původně vydávat THQ a hru Itagaki v roce 2010 oznámil pro PS3 a X360. Po krachu THQ se situace změnila, vydavatelem hry se stalo přímo Nintendo a hra vyjde výhradně na Wii U.

Na rozdíl od Ninja Gaiden, což byla bojovka, je Devil’s Third third-person akce, ve které se střílí i bojuje na blízko, což názorně ukazuje E3 video. Itagaki chtěl od začátku vytvořit hru, která střílení plynule spojuje s komplexním soubojovým systémem, a zdá se, že je na nejlepší cestě k úspěchu.

zdroj: Archiv

Samozřejmě se o něco podobného pokoušel i v posledních Ninja Gaiden hrách pro Tecmo, ale nemohl do toho šlápnout naplno, aby nenaštval fanoušky série kompletní změnou hratelnosti. Musel tedy z Tecma odejít, založit vlastní tým a přijít se zbrusu novou značkou, aby mohl zkusit něco nového. Zároveň ale záběry z Devil’s Third musí být každému fanouškovi Ninja Gaiden povědomé na první pohled díky specifickému humoru, stylizaci a béčkovému příběhu i postavám – Itagaki z toho trčí na deset kilometrů.

Devil’s Third vedle hektické singleplayer akce nabídne i podporu multiplayeru, ve kterém chce Itagaki hráče sdružovat do klanů a nutit je, aby se v boji chovali takticky a dobře nakládali se svěřenými zdroji. Podrobněji však tiskovka multiplayer v Devil’s Third nekomentuje.

Devil’s Third vyjde na Wii U zřejmě až v příštím roce, protože video nebo tisková zpráva termín vydání neuvádí.

Nejnovější články