Akční co-op v Plants vs Zombies z pohledu třetí osoby? Ano!
zdroj: tisková zpráva

Akční co-op v Plants vs Zombies z pohledu třetí osoby? Ano!

11. 6. 2013 8:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

První Plants vs. Zombies je jednou z těch unikátních her, které dokáží bavit jak hardcore hráče, tak typický casual mámy. Sám jsem v jedničce postřílel tolik zombíků a nasbíral tolik sluníček, že bych se toho asi ani nedopočítal. Nedávno oznámené Plants vs. Zombies 2 mi udělalo radost, ale zároveň po internetu začaly krátce před E3 kolovat jakési náznaky Plants vs. Zombies: Garden Warfare.

Skoro to až vypadalo jako vtip, jak si udělat srandu z Call of Duty, zparodovat jiný žánr a udělat pěkné promo na již oznámenou dvojku. Jenže světe div se, Garden Warfare je opravdu samostatná hra. A je to 3rd person střílečka. Divíte se? Taky jsem tomu nechtěl zprvu věřit, ale tvůrci nám na tiskové konferenci EA na E3 hned všechno objasnili a hlavně ukázali.

Samotný úvod PvZ: Garden Warfare měl na starosti Peter Moore, který jen řekl, že se začne známou a oblíbenou značkou, která si podmanila spousty hráčů na celém světě. A jak se můžete sami přesvědčit z traileru ležící někde okolo, začíná se typickým battlefieldovským obrazem a zvukovým doprovodem. Po pár vteřinách to ale začne být jasné jako facka a na tváři vám přistane úsměv - ano, i EA si umí dělat srandu sami ze sebe, nepotřebují k tomu parodující trailery Saints Row.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare vyjde časem asi na všechno možné co hru utáhne (přeci jen jede na enginu Frostbite 3), ale nejdřív si tuhle novou taškařici od PopCapu budeme moct zahrát na jaře 2014 na Xboxu One a Xboxu 360. Hra bude postavená na kooperativním režimu pro čtyři hráče, ale k dispozici budou také kompetitivní módy pro 24 hráčů. Hrát budete moc jak za zombíky, tak rostliny a to všechno z nového pohledu třetí osoby.

“Plants vs. Zombies: Garden Warfare posune PvZ zážitek do nové oblasti hratelnosti, ale zároveň si zachová své typické jádro, které mají fanoušci tak rádi. Pro PvZ je tohle velký rok. Nedávno vyšlo Plants vs. Zombies Adventures, v polovině července vyjde Plants vs. Zombies 2 a pak přijde na řadu Plants vs. Zombies: Garden Warfare pro platformy nové generace a PC,” napsal v tiskové zprávě výkonný producent PvZ:GW, Jon David.

Ve hře bude k dispozici několik nových rostlin, zombíků i schopností, nebudou to tak všechno jen recyklace z jedničky. Svoji postavu, ať už to bude rostlina nebo zombie, budete moct také upravovat pomocí “stovek unikátních předmětů a úprav” - tady se nabízí myšlenka, jestli to bude všechno ve hře, nebo to budou mikrotransakce, ale myslím, že odpověď asi známe... Nicméně to nic nemění na tom, že na tuhle parádu jsem minimálně zvědavý, stejně jako na klasické PvZ2.

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články