2K Drive má být velkou závodní simulací pro iOS
zdroj: tisková zpráva

2K Drive má být velkou závodní simulací pro iOS

16. 8. 2013 15:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Zajímalo vás kam se poděli tvůrci Project Gotham Racing a Blur? Studio Bizzare Creations, které mělo závody v malíku, už bohužel není. Místo něj ale vzniklo studio Lucid Games, které se od závodů vůbec nedistancuje. Naopak. Ve spolupráci s 2K nyní oznámili novinku s názvem 2K Drive. Má se jednat o mobilní závodní simulací, tudíž nečekejte žádné arkádové prvky nebo nedej bože zbraně, jako tomu bylo například v Blur.

2K Drive bychom si spíš mohli představit jako odlehčené Gran Turismo nebo menší Project Gotham Racing. Vývojáři ani 2K neignorují poslední trendy, takže hra bude free to play, nebude v ní chybět kariéra, multiplayer a spousta aut. Na našem iTunes hra ještě není, ale na některých by už měla být k dispozici.

Na internetu se povaluje několik obrázků (galerie) a první teaser, který toho ukáže překvapivě hodně. Obrázky na mobilní hru vůbec nevypadají a kdybychom trochu přivřeli oči, mohlo by to vypadat skoro jako závodní hry ze současné generace konzolí. Skoro. Závodit nebudete jen na iPadu, 2K Drive bude dostupné i pro iPhone. Jestli se hra časem dostane i na Andorid, je zatím ve hvězdách, ale dalo by se to očekávat.

...

Jak moc realistický bude jízdní model, zatím nevíme, ale realističnost by měla spočívat mimo jízdy také v reálných prostředích a licencovaných autech. Čím lépe budete jezdit, tím více hvězdiček a mincí si vyděláte. Za ně pak budete moct nakupovat zrychlení, vylepšení, nová auta a další věci. Ve hře bude samozřejmě i multiplayer, takže budete moct změřit síly a kamarády nebo cizinci po celém světě.

2K Drive bude mít i jakousi sociální nadstavbu, tedy něco podobného, co bude i v nadcházejících nextgenových závodních hrách. Připravte se tedy na různé sdílení, lajkování, prohlížení obsahu a tak dále, vždyť to znáte. Stejně tak budou ve hře každodenní výzvy a pravidelné aktualizace, tak jako v každé správné free to play hře. Vedle auta budete moct tunit i řidiče a vůbec 2K Drive vypadá na docela velkou hru, jen v kompaktnějším podání. Kdy bude dostupná pro všechny App Story, to 2K zatím neoznámila.

Nejnovější články