The Y-Project o sobě dává znovu vědět
zdroj: tisková zpráva

The Y-Project o sobě dává znovu vědět

10. 7. 2002 19:29 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Na začátku tohoto roku jsme se prvně dozvěděli o přípravách nového hybridu RPG a FPS s názvem The Y-Project.

V březnu jsme vám pak kromě několika obrázků přinesli i podrobnější informace o této hře a během E3 opět přišli na řadu nové screenshoty. Dnes (resp. včera v noci) se objevily další nové obrázky a navíc i interview, jež se vám nyní pokusíme stručně shrnout.

Za 200 let se lidé dostanou na cizí planetu, kterou následně i obsadí, začnou zde provádět různé experimenty a výsledkem jednoho takového je i mutace "domácího" hmyzu v nepřátelské obrovské bestie. Jediným útočištěm osadníků je velké město chráněné skleněnou kopulí. Ale i tam se za nějaký čas neodbytný hmyz dostává a začíná ničit vše nač přijde. Nyní je čas, abyste se vy pustili do záchrany posledních žijících jedinců a nenechali hmyz lidské pokolení zcela vyhladit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Ze tří čtvrtin se bude hra odehrávat uvnitř trosek města pod kopulí. Zbývajících 25% vás nechá nahlédnout do okolí kopule a přilehlých casino komplexu, muzea, budovy magistrátu, skladišť, opuštěných dolů ad.

Napadené město má však ještě jednu skrytou tvář. Žijí, nebo lépe řečeno existují, zde lidé - vyděděnci. Jejich vůdcem je oběť nepovedeného cyberpunkového pokusu a ten skutečně nemá zájem pomáhat ať už vojenské frakci nebo vědcům. Navíc teď, když je většina obyvatel mrtvá, jsou vyděděnci v převaze. Jde o velmi silnou skupinu NPC, která bude hráče zásobovat zbraněmi, tipy a nástroji. Samozřejmě, že to ale nebude zadarmo.

Hra The Y-Project bude obsahovat i některé adventurní prvky. V zásadě budete v jejím průběhu plnit určité hlavní cíle, které budou občas zpestřeny nějakými sub-misemi, jež slouží jako doplňek k hlavní misi. Avšak splněním jednoho z těchto pod-úkolů dojde k zablokování některého dalšího. Celkem se bude hra skládat z přibližně pěti kapitol obsahujících tři typy misí. Již zmíněné hlavní mise, sub-mise a tzv. fun-mise, které sice nebudou mít nic společného z příběhem samotné hry, nicméně by vás měli alepsoň pobavit. V závislosti na volbě, zbraních (16 typů s možností upgrade) a nástrojích, jimiž budete disponovat, se budou měnit také cíle hry.

Otázka multiplayeru stále ještě není uzavřená. Stejně jako dříve, i nyní tvůrci (Westka) s touto volbou primárně do hry nepočítají, nicméně tuto možnost ani zcela neodmítají. Kdyby se někomu snad omrzelo statických obrázků, na stránkách PC Gameru je k dispozici také krátký, půlminutový filmeček (1,3 MB, RealPlayer), který je spíš takovou upoutávkou k celému videopreview, jež se objeví v srpnovém vydání časopisu.
zdroj: CVG

korgull

Nejnovější články