The Egyptian Prophecy - The Fate of Ramses
zdroj: tisková zpráva

The Egyptian Prophecy - The Fate of Ramses

18. 2. 2004 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

First-person adventura The Egyptian Prophecy - The Fate of Ramses už je pomalu na cestě k příznivcům svého žánru.

Alespoň to tedy vyplývá z tiskové zprávy společnosti Adventure Company (spadající pod DreamCatcher), která oznámila, že tuto hru bude vydávat konkrétně 26. března. Týká se to ovšem pouze Ameriky, o vydání v ČR zatím nemáme žádné zprávy. K dispozici je také minutový trailer (4 MB, MOV), který však ze samotné hry ukazuje naprosté minimum.

The Egyptian Prophecy má jednoduchý point&click interface a překvapí vás prý i velice kvalitními filmečky a začleněnými 3D real-time hádankami. Příběh hry se točí okolo egyptského vládce Ramsese II, který zemi ovládal v letech 1304 až 1237 př.n.l. Už je mu 60 let a umírá, ale nechce jen tak odejít do jiného světa a zřeknout se svého velkolepého království. Egyptský bůh Amon-Re souhlasí, že Ramsesovi prodlouží život a upevní zdraví po čas jeho vlády, ovšem s podmínkou, že dojde k výstavbě Amon-Reovi zasvěceného chrámu - největší stavby, jako kdy člověk stvořil.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Jak Ramses záhy zjistí smlouva s Amon-Reem je spíše prokletím, neboť stavbu chrámu neustále provází podivné nehody. Jeho jedinou naději je proto Maia - překrásná princezna, která si našla místo v srdci mnoha bohů. Když ta neuspěje v odhalení podstaty tajemných incidentů, Ramses zemře a s ním upadne i Egypt.

Hráči budou během hry zasvěceni do starověkých egyptských rituálů, vařit lektvary, aby jimi vyléčili ty, co jsou zasaženi kletbou a bojovat se zlými mocnostmi. Často bude potřeba požádat o pomoc i jiné osoby ve hře se nalézající, stejně jako se občas budete muset obrátit přímo i na bohy. V rámci těchto dobrodružství, na jejichž konci by měla být záchrana Ramsese II a celého Egypta, se podíváte na nejrůznější zajímavá místa a poznáte řadu různých monumentů (Pi-Ramses, Memphis, labyrint boha Ptaha). Hra je navíc vybavena encyklopedií, v níž se můžete seznámit s fakty ohledně rituálů, monumentů, artefaktů a egyptské mytologie.
zdroj: homepage, PR

korgull

Nejnovější články