Silent Storm, Railroad Pioneer, X2 The Threat
zdroj: tisková zpráva

Silent Storm, Railroad Pioneer, X2 The Threat

31. 5. 2003 19:19 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Válečná tématika je jednou z nejoblíbenějších v herním průmyslu.

Studio Nival Interactive si ze všech těch svárů, které za existenci lidské rasy stihl člověk rozdmýchat, vybralo 2. světovou válku a tu vám zprostředkuje v díle s názvem Silent Storm. Tento titul se zařadí mezi taktické strategie, ale ponese i prvky RPG. Jak si můžete všimnout nejen na nových ukázkách v naší galerii, je stavěn na 3D enginu a jedním z hlavních cílů tvůrců je co největší realističnost, což se týká nejen autentického vybavení a vyzbrojení jednotek, věrohodného zpracování prostředí a budov, ale také fyzikálních aspektů, které se projeví při explozích, deformaci objektů, trajektoriích střel, apod.

Obrázek zdroj: tisková zpráva    Obrázek zdroj: tisková zpráva    Obrázek zdroj: tisková zpráva
Silent Storm galerie  ||  Railroad Pioneer galerie  ||  X2 The Khaak Threat galerie

Do řádu strategií patří také titul Railroad Pioneer (Railroad Giant), ze kterého vám dnes rovněž můžeme nabídnout sadu nových screenshotů. Narozdíl od předchozí hry však v tomto případě nepůjde o válečnou tahovou strategii, nýbrž spíše o budovatelskou a obchodní simulaci zaměřenou na historii a rozvoj železnice na americkém kontinentě. Railroad Pioneer vzniká v dílnách vývojářského týmu Kritzelkratz a bude vám moci nabídnout 25 historických lokomotiv, 10 druhů vagónů, 13 různých typů povolání a jiných postojů vztahujících se k dané problematice, 22 průmyslových odvětví a 18 různých druhů produktů, které budete moci přepravovat. Hra bude vybavena také multiplayerem s podporou až 4 hráčů.

Němečtí vývojáři Egosoft usilovně pracují na svém novém projektu, který se jmenuje X2 The Threat a navazuje na hru X -Beyond the Frontier. Tato série by se dala specifikovat jako vesmírné simulátory s obchodními prvky. Narozdíl od svého předchůdce však bude X2 vybavena větším množství kde čeho - více stanic, více lodí, více sekcí, atd. Očekávat prý můžete i větší volnost a díky novému enginu i lepší grafické zpracování. Jak již bylo naznačeno, jednou z hlavních součástí hry je obchodování. Tou druhou je akce skrytá za hrozbu v podobě rasy zvané Khaak. Ta byla uvedena původně i v názvu, ale kvůli úspoře místa byla vyjmuta. Jak uvedl Egosoft v jednom nedávném rozhovoru, chystá svůj titul vydat v září tohoto roku. Ještě než se tak ale stane, přislíbili vývojáři vypustit i hratelné demo.

ko

Nejnovější články