Detaily o akční hře Scarface (Zjizvená tvář)
zdroj: tisková zpráva

Detaily o akční hře Scarface (Zjizvená tvář)

14. 7. 2006 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Další syrová third-person akce v oblíbeném GTA stylu se nám právě v těchto dnech blíže představuje, přičemž na předchozí postřehy ze Scarface univerza se můžete podívat tady.

V hlavní roli Scarface: The World is Yours je Tony Montana, který si zde s vaším přispěním musí znovu vydobýt své bývalé renomé. A území, o která v Miami přišel. Čeká jej velice pozvolný rozjezd k pozici dřívějšího drogového krále, což znamená, že zprvu budete muset své zboží osobně doručit každému z lokálních dealerů a neustále se přitom obávat policie, která vámi utržené peníze promptně zabavuje. Tedy za předpokladu, že vás s nimi chytí. Jinak je tu samozřejmě vděčná alternativa tyto vyprat v bance a následně investovat. Kam? Vaším krycím byznysem bude např. bar či auto-kino, ovšem k jejich zisku je třeba podstoupit řadu náročných misí, mezi nimiž je např. zavraždění konkrétní osoby s použitím oblíbené odstřelovačky či nalezení audio kazet se satanistickými nahrávkami. Přitom vaše podnikání, v jeho výše naznačené legální formě, bude trnem v oku konkurenci. Takže se pravidelně nadějete různých útoků na váš majetek, kterým musíte čelit osobně, v případě, že to nestihnete, bude třeba škodu zatáhnout z vlastní kapsy. Do kapsy se však evidentně vyplatí sáhnout už v předstihu a nyní je řeč o instalaci bezpečnostních kamer a najmutí lidí, kteří vaše aktiva budou aktivně chránit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

S pozdějším časem se docela šikne vzít i na samotnou fušku nějaké ty lidi navíc, do tohoto výčtu může patřit třeba šofér auta či pilot hydroplánu, jež vás jednak dokáží přepravit na vámi zadané místo určení na mapě a nebo na základě telefonického zavolání přistavit využitelný dopravní prostředek, což může být také vůz, v jehož kufru se dočkáte potřebných zbraní a munice. Když odhlédnu od lehce netradičního momentu, že např. takový šofér bude v určité fázi hry vámi ovládaná postava, můžeme se směle přesunout ke kapitole zbraně. K mání tu bude standardní nabídka: pistole, brokovnice, AK-47, odstřelovačka či dokonce bazuka, jež přijde vhod v misi, kde musíte z oblohy sundat helikoptéru. S postupujícím časem se nadějete upgradů jako je větší kapacita zásobníku a nebo střelba z vozu jakýmkoliv směrem. Pro souboje tváří v tvář se zase budete moci vybavit mačetou, trubkou a nebo řetězovou pilou, přičemž v případě nesnází se nutně nemusí všechno řešit hrubou silou, leckdy postačí úplatek. A někdy ani to ne, neboť se zvyšujícím se renomé se řidiči budou snáze vzdávat svých plechových miláčků ve váš prospěch a policejní složky spíše přimhouří oko nad vašimi aktivitami.

Scarface se přitom tváří, že není jenom další imitací GTA bez jakéhokoliv vlastního přínosu. Sem patří např. obvyklé hvězdičky z GTA na základě vašeho agresivního chování, přičemž ve Scarface se k podobně řešenému modelu narůstající pozornosti ze strany policejních složek přidávají také místní gangy. V rámci častého střílení nechybí pokrokový režim zacilování různých míst na těle oponenta, kde se vedle klasických - hlavy či končetin, dočkáte též alternativy zacílení, ehm, rozkroku, a v případě, že nepůjde o jednovaječné dvojče, máte mít na výběr hned dvě možnosti, jak soupeři vyprášit zip. Což se vám může vrátit třeba v takových minihrách, v jejichž rámci bude možné si v kasinu zahrát o vámi tvrdě vydělané dolary. Gamblerství bude přitom odvislé od vaší reputace, přeloženo do srozumitelné řeči - Montanovo dřívější mnohamilionové konto nedoženete pouhým sázením a s tím spojeným cheatováním. Jehož se tady nicméně stejně dočkáte, neboť během přestřelek tu bude k vidění specialitka, kdy se "vysmíváte" svým oponentům a posléze, po naplnění specifického ukazatele, přecházíte do neprůstřelného first-person módu, kde jste za zabití soka odměněni doplněním hodnoty zdraví. Tak na zdraví tvůrců, ať to dobře dopadne. Kdy? Letos o Vánocích, u nás pravděpodobně v české verzi od CD Projektu.
zdroj: GameSpot, 3DGamers

mart

Nejnovější články