Zahrajte si Mass Recall, remake původního StarCraftu do enginu dvojky
zdroj: Electronic Arts

Zahrajte si Mass Recall, remake původního StarCraftu do enginu dvojky

6. 2. 2024 9:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Nesmrtelná realtimová strategie StarCraft se před sedmi lety dočkala remasteru. Kdo ale čekal víc než jen vyšší rozlišení a ostřejší textury, může sáhnout po modifikaci Mass Recall pro StarCraft II. Ta totiž předělává první díl včetně datadisku Brood War do pokročilejšího enginu druhého dílu. A k tomu ještě přidává sympatickou porci bonusů a skrytých úrovní.

 

Mass Recall kompletně modernizuje celou singleplayerovou kampaň, včetně tří map, které se do finální hry nedostaly, a dalších šesti, jež byly součástí demo kampaně. To ale není vše, protože modifikace zpracovává i herní filmečky.

Celá předělávka začínala vznikat s vydáním StarCraft II: Wings of Liberty v roce 2010 a v celé své kráse vyšla teprve minulý rok. Ze znatelného grafického vylepšení se tak už v dnešní době stal jen trochu jiný odstín retra. Pokud si ale chcete zavzpomínat na legendární příběhovou kampaň o invazi zergů do vesmírného sektoru Koprulu v trochu jiném světle, je tohle nejlepší cesta.

K hraní Mass Recall potřebujete jen původní StarCraft II, který je ke stažení zcela zdarma. Celá modifikace vás tak nebude stát ani korunu. Dalšího oficiálního pokračování kultovní sci-fi strategie se zřejmě jen tak nedočkáme. Malou nadějí může být chystaný projekt Stormgate, na kterém pracují bývalí vývojáři StarCraftu II a Warcraftu III. Před pár dny se jim povedlo na Kickstarteru vybrat téměř 2,4 miliony dolarů.

Nejnovější články