Za tři dny startuje hlasování o nejlepší hry roku na Steamu. Podívejte se na nominace
zdroj: Steam

Za tři dny startuje hlasování o nejlepší hry roku na Steamu. Podívejte se na nominace

18. 12. 2023 14:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Závěr každého roku patří bilancování a samozřejmě i rozdávání rozličných herních ocenění. Kromě třeba The Game Awards hodnotí uplynulý rok ve hrách i největší digitální obchod se svými Steam Awards. Hlasovat můžete od 21. prosince do 2. ledna v 11 kategoriích. Vítězní vývojáři obdrží fyzickou trofej. Hry do soutěže nominovali hráči a hráčky s tím, že žádná se nemůže objevit ve více než dvou kategoriích. Dostalo se proto i na bizarnější a méně známé kousky.

Hra roku

Ať už z důvodu skvělé hratelnosti, podmanivého příběhu, propracovaných postav, jedinečného vizuálu, nebo návykového multiplayeru, nominované hry zkrátka dominovaly roku 2023 a bude se na ně ještě dlouho vzpomínat.
VR hra roku není jen rozptýlením od běžné reality. Ne, tahle hra realitu vylepšila a posunula hranice virtuálních světů.
  • F1 23
  • Labyrinthine
  • I Expect You To Die 3
  • Ghosts of Tabor
  • Gorilla Tag

 

Nesmrtelná hra

Tyhle hry už mají něco za sebou, ale přestože roky plynou a kolem se rodí a zanikají jiné tituly, na tyto tvůrci nezanevřeli a stále, i po všech těch letech, je opatrují, vylepšují a přidávají do nich další obsah.

Nejlepší hra pro Steam Deck

Tyto hry bavily tak moc, že jste je s sebou chtěli vzít všude. A světe div se, všechno, co je doma dělalo tak návykové, se na zařízení Steam Deck ještě znásobilo.

Nejlepší s přáteli

Některé hry nejsou to pravé, když je hrajete sami. Někdy zkrátka potřebujete parťáka. Ať už takového, co vám bude krýt záda, nebo takového, kterého střelíte do zad. A tohle ocenění je právě pro hru, která je nejlepší ve více lidech.

Nejlepší vizuální styl

Vývojáři těchto her se rozhodli nejít cestou nudného fotorealismu, nýbrž někde na začátku pro své dílo stvořili jedinečný vzhled doprovázený nepopsatelnými pocity.

Nejinovativnější hratelnost

Tyto hry jsou synonymem pro experimentování a prostřednictvím své jedinečné hratelnosti či nevídaných mechanismů nabízí zcela nový druh videoherní zábavy, který překvapil i ty nejzkušenější pařany.

 

Nejlepší hra, která Vám nejde

Tyhle hry odměňuje vytrvalost a nejsou pro pařany se slabými nervy. Možná jste u nich vzteky rozšlapali klávesnici, ale pořád je svým způsobem milujete.

Nejlepší soundtrack

Hudební doprovod těchto her vás málem donutil upgradovat zvukovou kartu nebo si rovnou domů nakvartýrovat orchestr.

Hra s nejlepším příběhem

Jsou dny, kdy se u her chceme odreagovat. Ale jsou také dny, kdy máme chuť na pořádně hutný příběh. Konkrétně tyto hry mají příběhu tolik, že by ho mohly rozdávat mexickým telenovelám. Bravo!

Pane doktore, vy jste se zase kochal

Tyto hry jsou lékem na dny plné stresu – nikam nechvátají, nechávají vás relaxovat a nepřidělávají další starosti. Zkrátka taková herní oáza klidu.

Nejnovější články