V tajemném českém projektu Someday You'll Return hledáte ztracenou dceru v moravských lesích
zdroj: tisková zpráva

V tajemném českém projektu Someday You'll Return hledáte ztracenou dceru v moravských lesích

11. 1. 2016 18:15 | Novinky | autor: Petr Poláček |

„Co kdyby se vaše dcerka nikdy nevrátila domů,“ vznáší rečnickou otázku facebookový post tvůrčí dvojice Jan Kavan a Lukáš Medek z CBE Software. A neptá se jen tak z plezíru, protože odkazuje na stránky jejich nového titulu Someday You'll Return, který se na obrázcích a záběrech působivého videa prezentuje jako tajemstvím obestřené hledání ztracené dcerky v moravských lesích s mystickým přesahem. A než si povíme více, podívejte se v článku na video, které nabízí záběry z pre-alfa verze hry a působivé je zejména díky nádherné interpretaci moravské lidové písničky v podání české hudebnice a herečky Gabriely Vermelho. Něco podobně působivého herní upoutávka jakéhokoli druhu dlouho nenabídla...

Podrobnosti o projektu Someday You'll Return od tvůrců zajímavé sci-fi adventury J.U.L.I.A. se dozvíme za necelých 50 dní, jak upozorňuje odpočet na oficiální stránce. Z kusých informací je ale jasné, že se v roli otce (protože ruce postavy na videu jsou mužské) pokusíte s pomocí souřadnic na telefonu vystopovat dcerku, která se nevrátila domů. Text na homepage se ptá, jestli byste do toho šli, ale odpovědí je zjevně hra samotná.

zdroj: Archiv

„Naštvaný a plný obav se vydáváte na souřadnice uvedené v telefonu. Proč utekla? Kam utekla? Mezitím cesta končí a zjistíte, že se nacházíte uprostřed hlubokého a nádherného jihomoravského lesa. Zastavíte auto a cítíte úlevu. Musí být někde poblíž,“ praví doprovodný popis na homepage, aby hned poté výrazně potemněl a ztěžkl, když připomene, že v životě hlavní postavy nebylo nic tak jednoduché (ve smyslu co chci, to se stane), ani nález ztracené dcery. Hlavně na místě, kde se postava právě nachází, kam se nikdy nechtěla vrátit. A když si zrovna tohle postava připomene, objeví se pochyby: „Jak moc ji vlastně chcete najít? Co všechno bys pro to obětoval?“ ptají se znovu tvůrci a zároveň odpovídají, že se brzy dozvíte víc – za zmíněných 49 dní a několik dalších hodin.

Záběry z upoutávky naznačují, že Someday You'll Return by mohla být kombinace adventury typu The Vanishing of Ethan Carter, walking simulatoru po vzoru Dear Esther a nadpřirozené akční hororovky Alan Wake. Ale je otázka, jestli čtu náznaky správně. Půjde o first-person hru, to je zjevné. Mystika bude ve hře přítomná také, což opět záběry videa naznačují. A příběh se odehrává v moravských lesích, konkrétně v oblasti Chřibů. Ale co dál? Naznačuje snad náplň zápletky text moravské lidové písně v podání Gabriely Vermelho.

Čert vem spekulace, za necelé dva měsíce budeme všichni moudřejší. Mezitím se můžete těšit, že se rýsuje další zajímavý český projekt, který by měl vyjít pro PC, PS4 a Xbox One někdy ...někdy. Ostatně, dám ruku do ohně, že tvůrci nejdříve plánují crowdfundingovou kampaň, stejně jako v případě vylepšené verze jejich předchozího projektu J.U.L.I.A.

Nejnovější články