V novém editoru prý vytvoří scénář pro Arma 3 za pár minut i začátečník
zdroj: tisková zpráva

V novém editoru prý vytvoří scénář pro Arma 3 za pár minut i začátečník

17. 9. 2015 18:50 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Dny a bezesné noci, během kterých nadšení fanoušci Arma 3 vytvářeli své scénáře v poněkud komplikovaném 2D editoru, brzy skončí. Tvůrci z Bohemky pod vedením Karla Mořického připravují fungl nový editor s názvem Eden 3D, který by měl tvoru uživatelského obsahu pro Arma 3 umožnit i naprostým nemehl ...nováčkům. Co takový Eden 3D editor umí, respektive jestli je opravdu tak snadno pochopitelný, předvedou Karel Mořický s kolegou Jayem Crowen příští týden v úterý (22. září) od 20:00 v živém přenosu na tomto Twitch kanálu.

Snad nepřeháním, když napíšu, že popularita Arma her včetně trojky do značné míry stojí a padá s komunitou, která vytváří vlastní nový obsah. Tvůrci z Bohemia Interactive si to uvědomují už dlouhou dobu, o čem svědčí nejenom soutěže v tvorbě obsahu (Make Arma not war) za lukrativní ceny, ale i celkový přístup ke komunitě. Přesto si ale uvědomují, že práce s 2D editorem vyžaduje nemalé množství skillu, což mnohé potenciálně nadané tvůrce může odradit. Proto připravují nový editor, který hráčům nabízí mnohem více možností než ten předchozí a je samozřejmě napojený na Steam Workshop – sdílet výtvory s komunitou hráčů je tedy poměrně jednoduché a přímočaré.

Krom větší nabídky možností je Eden 3D editor i názornější, tím pádem i přístupnější. Zájemci v něm mohou rovnou v levelu vytvářet a editovat objekty včetně postav nebo budov, definovat waypointy, nastavit počasí i denní dobu, stanovit cíle a tak dále.

Přístupnost editoru by mělo zajisti snadno pochopitelné uživatelské rozhraní, ve kterém dle slov tvůrců vytvoří i relativně nezkušený uživatel jednoduchý single a multiplayerový scénář během několika minut. K tvorbě pokročilejších scénářů a levelů je ovšem zájemcům k dispozici rozsáhlá knihovna skriptů a velmi důležité je, že s novým editorem budou kompatibilní všechny scénáře, vytvořené ještě v současném 2D editoru.

Termín vydání Eden 3D editoru si ještě tvůrci nechávají pro sebe, protože není zjevně hotový. Bude každopádně k dispozici všem majitelům hry zdarma v rámci jednoho z budoucích updatů.

Nejnovější články