zdroj: Veom Studio

The Crust je zajímavá kombinace ekonomické a automatizační strategie ve vesmíru

24. 10. 2023 16:30 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Pokud jste během uplynulého Steam Next Festu bedlivěji procházeli nabízené demoverze, možná jste narazili na vesmírné The Crust od studia Veom a vydavatelství Crytivo. A možná vás tento mix automatizační, budovatelské a ekonomické strategie docela příjemně překvapil svým tématem i zajímavými systémy.

Premisa je, že se zhostíte vedení kolonie na Měsíci, kde se snažíte získat zdroje, které položí lidstvu základ pro meziplanetární cestování, a tím ho zachráníte od blížící se zkázy. Však to znáte – přelidnění, zhoršené podmínky k životu, takové ty běžné starosti z reálného světa.

Svou kolonii proto postupně rozšiřujete nad povrchem i pod ním a těžíte minerály a další látky. Návrhem produkčních linek nebo novými způsoby lunární dopravy tyto procesy postupně automatizujete a zvyšujete jejich efektivitu.

Během toho neustále musíte myslet na to, že klíčovým prvkem k úspěchu jsou vaši svěřenci. Proto je potřeba se starat o jejich zdraví, stravování, náladu a jiné potřeby. Odměnou za snahu vám budou jejich unikátní schopnosti, s nimiž optimalizujete produkci i výzkum. Ostatně právě ve výzkumu naleznete košatý technologický strom, jenž umožňuje vývoj podle vašich preferencí.

Jakmile budete mít dostatek zdrojů, případně se dostanete k nějakým vzácnějším, začnou proudit nabídky ze Země, kde se největší společnosti a státy budou předbíhat, aby se k vašim pokladům dostaly. A pak už je na vás, zda se rozhodnete sledovat zájmy lidstva, nebo si sobecky maximalizujete zisky. Ať už se rozhodnete jakkoliv, všechny takové volby ovlivní politickou i ekonomickou situaci na domovské planetě.

The Crust by mělo na Epic Games Store a Steam dorazit někdy během prvního čtvrtletí příštího roku. Časem také dojde na spuštění kampaně na Kickstarteru, kde fanoušci mohou projekt podpořit, aby se tvůrcům povedlo dosáhnout jejich vysněného výsledku.

Nejnovější články