Sovereign Syndicate vypadá jako Disco Elysium ve viktoriánském Londýně
zdroj: Crimson Herring Studios

Sovereign Syndicate vypadá jako Disco Elysium ve viktoriánském Londýně

16. 1. 2023 15:59 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Pokračování brilantní detektivky Disco Elysium se kvůli soudním tahanicím studia nejspíš jen tak nedočkáme. Pokud vám ale chybí izometrické RPG se silným příběhem, skvělými dialogy a celou škálou možností, jak řešit zapeklité situace, neměl by vám uniknout Sovereign Syndicate. A jestli máte rádi magii, steampunk a viktoriánskou Anglii, rodí se v Crimson Herring Studios hra přímo pro vás.

zdroj: Crimson Herring Studios

Sovereign Syndicate slibuje otevřený svět plný postranních uliček, nevěstinců a opiových doupat. Příběhem projdete v kůži jedné ze tří zajímavých postav s diametrálně odlišnými charakteristikami a talenty. Otto, je automaton, mechanický sluha, který baží po plnohodnotném životě. Atticus Daley, minotaur-kouzelník, zápasí s vlastními démony a alkoholem. Případně si můžete zvolit cestu pirátky Clary Reed, která se žene za pomstou.

Paralelu s Disco Elysium evokuje například dialogové okno v pravé straně obrazovky, kde se odvíjejí nejen rozhovory, ale svých pět pencí komunikují i vaše instinkty a vedlejší schopnosti jako zvířecí instinkt a sebeovládání.

Zajímaví antihrdinové se ponoří do špínou prolezlého fantaskního Londýna. Otevřený svět slibuje rozvětvené vyprávění s dopady na herní události i bohaté příběhové pozadí. Bude jen na vás, jestli problémy vyřešíte bojem, přesvědčováním, magií nebo třeba výbušninami.

„Kostky nechte doma. NPC reagují na vaše pohlaví, rasu, vzhled a volby dialogů, takže si budete lámat hlavu, jak se zachovat, pokud chcete správné výsledky. Bude také záležet na tom, jaké schopnosti používáte, protože tím je budete zlepšovat, zatímco jiné budou upadat,“ vábí na netradiční dobrodružství vývojáři ze studia Crimson Herring.

Datum vydání Sovereign Syndicate cílí na léto příštího roku, ale už teď si můžete hru přidat do seznamu přání na Steamu nebo si rovnou vyzkoušet hratelné demo.

Nejnovější články