zdroj: Don't Nod

Překonejte strach z výšek v horolezecké adventuře Jusant

29. 8. 2023 7:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Evokativní horolezecké dobrodružství Jusant slibuje meditativní výpravu do kouzelného světa rozeklaných skalisek a příkrých horských stěn. Studio Don't Nod v traileru výše ukazuje, že lezení není jenom o šedých skalách, ale může hrát barvami, zajímavým světem a poutavými mechanismy.

Byť lidem se závratěmi se může z výškových výhledů dělat špatně, Jusant má být hlavně o relaxu a hledání vlastní horolezecké stezky takovým tempem, jaké vám vyhovuje. To znamená, že chybět nesmí ani atmosférický soundtrack a roztomilý želatinový společník.

Šplh samotný bude o stabilních chytech, vzdorování nepřízni počasí, tahání záchytného lana přes karabiny, houpání nad propastmi a využívání speciálních schopností k překonávání překážek. Jusant bude velkou měrou o objevování tajemství, ale i průzkumu prostředí nepovinnými cestami, jeskyněmi a tunely.

Ostatně právě svět má být tím největším lákadlem. Všudypřítomné lidské výtvory napovídají, že tomu není tak dávno, co byly stěny obydlené, ale široko daleko není krom čarokrásné fauny ani živáčka. Každá analogová páčka bude ovládat individuální ruku horolezce a triggery budou sloužit k zachytávání. Budete si muset dávat pozor na staminu každé ruky a myslet na odpočinek. Zacvaknout se ke skobě, protřepat ruce a nabrat sílu k dalšímu lezení.

Jusant vychází 31. října na PC, Xbox Series X/S a PlayStationu 5. V den vydání bude k dispozici také přes službu Game Pass.

Nejnovější články