Plná verze strategie Dune: Spice Wars se blíží. Přinese nový velkorod
zdroj: Foto: Funcom

Plná verze strategie Dune: Spice Wars se blíží. Přinese nový velkorod

8. 8. 2023 13:34 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Strategie Dune: Spice Wars ze známého sci-fi světa z hlavy spisovatele Franka Herberta je v předběžném přístupu dostupná už od dubna minulého roku. Od té doby vývojáři ze Shiro Games titul náležitě rozšířili, například o nové hratelné frakce či herní režimy. Tímto stylem se studio postupně přiblížilo k plné verzi, která vyjde s další velkou aktualizací.

Přesné datum prozatím oznámené nebylo, nicméně se stíhá ještě letošní rok. Verze 1.0 současně přinese slušnou porci vylepšení a novinek. Tou hlavní bude přidání další frakce: Vývojáři sice neoznámili její přesnou identitu, ale uvedli, že půjde o jeden z několika velkorodů. Osobní tip proto dávám na rod Vernius nebo Richese.

Společně s tím autoři slibují dodatečné možnosti interakcí mezi frakcemi, nové tutoriály, achievementy i zásadní přepracování několika stávajících systémů. Velké množství zdrojů se také vynaloží na optimalizaci enginu, aby titul běžel co možná nejlépe na širokém spektru sestav.

zdroj: Shiro Games

Klíčové novinky taktéž dostane režim Conquest. Ten byl do hry přidaný teprve v červnu, ale stihl si mezi hráči vybudovat nemalou popularitu. Jde o jistou formu kampaňového módu, kdy s jedním z hlavních rodů procházíte sérií unikátních scénářů, zatímco se postupně vylepšujete.

Režim má několik nedostatků, které se tvůrci pokusí ve zmíněné aktualizace napravit. Dojde proto na přidání dalších misí a cílů, vizuální úpravy i dodatečné balancování. Dobrou zprávou navíc je, že zmíněná nová frakce bude hratelná i zde, což opět navýší variabilitu. Vývojáři současně přemýšlejí nad přidáním sekundárních úkolů, ty však nejsou prioritou. Hráči by si posléze přáli možnost hraní v kooperaci.

Vydáním verze 1.0 ale práce na hře rozhodně nekončí, Shiro Games plánují dodatečnou podporu novým obsahem. První velkou aktualizací po vydání bude odkládané Heroes of Dune, která vnukne větší důležitost individuálním postavám.

Jestli se vám nechce čekat a do boje o planetu Arrakis se potřebujete zapojit už nyní, předběžný přístup vás vyjde na 730 korun.

Nejnovější články