Nový mod pro Cyberpunk 2077 zkrášluje textury
zdroj: CD Projekt RED

Nový mod pro Cyberpunk 2077 zkrášluje textury

14. 3. 2023 11:00 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Dlouho očekávané akční RPG Cyberpunk 2077 od CD Projektu RED bylo v době vydání objektem nemalé kontroverze, zejména kvůli technickému stavu na starší generaci konzolí. Hru si ale stejně oblíbilo velké množství hráčů, kteří v neonovém Night City strávili slušnou porci hodin a aktuálně patrně vyhlížejí chystané rozšíření Phantom Liberty.

Pokud si chcete čekání na datadisk zkrátit či si snad na něj připravit uloženou pozici v hezčí grafice, můžete vzít zavděk nedávno vydanou modifikací HD Reworked Project. Tedy alespoň na PC. Ta do hry přidává textury ve vysokém rozlišení a jednotlivé objekty, jako jsou zdi, silnice, vegetace a další prvky terénu, hned prokouknou a budou díky ní působit detailněji a ostřeji. Jak moc, to si můžete porovnat v galerii níže, případně i v doprovodné ukázce.

Důležité ale je, že tato modifikace vychází ve dvou různých verzích. Jedna nabízí textury v té nejlepší kvalitě, kterou si užijí především lidé, jež titul hrají na obrazovkách v rozlišení 1440p a 4K. Je však pravdou, že tento balíček si ukousne nemalou porci VRAM a budete k jeho provozu potřebovat výkonnou grafickou kartu. Takže pokud raději obětujete jistou míru detailů za více snímků za sekundu, můžete sáhnout po variantě „Balanced“.

Balíčky textur je možné zdarma stáhnout na stránce NexusMods, kde také naleznete návod pro instalaci. Nejedná se ale věru o nic komplikovaného. Jednoduše rozbalíte archiv a soubory přesunete do hlavní složky s hrou.

zdroj: Halk Hogan

Autorem projektu je tvůrce s přezdívkou Halk Hogan. Jeho jméno vám dost možná bude povědomé už z minulosti. Jedná se totiž o stejného autora, který stojí za podobnou modifikací, jež vylepšovala vzhled Zaklínače 3. Jeho práce se navíc těšila takové popularitě, že ho oslovili i samotní vývojáři z CD Projektu RED a jeho modifikaci zahrnuli v nedávné vylepšené verzi hry.

Na závěr se také sluší zmínit, že Cyberpunk 2077 by se měl vizuálně zlepšit i oficiální cestou. Tvůrci totiž do hry chtějí implementovat technologii RTX Path Tracing, která má zase o nějaký kus posunout odrazy a nasvětlení. Prezentace této novinky ve hře se uskuteční v rámci prezentace na GDC 22. března.

Nejnovější články