zdroj: Netflix

Netflix na březen chystá anime DOTA: Dragon’s Blood

17. 2. 2021 16:13 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Filmy podle her pomalu vycházejí z módy a namísto nich teď každá hra potřebuje seriál. Většinou tedy slýcháme, že některá z herních firem propůjčila licenci produkční společnosti a pak dlouhé ticho, ale to není případ anime na motivy MOBA hry Dota: Dragon’s Blood. Diváci na Netflixu se ho dočkají už 25. března.

S trochu překvapivým oznámením přišlo Valve na oficiálním Twitteru DOTA 2, podle něhož můžete očekávat, že „zbrusu nový animovaný seriál prozkoumá svět Doty tak, jako nikdo předtím.“ Na rozdíl od již odvysílaných anime podle Castlevanie a Dragon’s Dogma či toho chystaného na motivy Tomb Raideru se o tomhle počinu v minulosti ani příliš nespekulovalo.

Ohledně příběhové linky zatím není mnoho dostupných informací mimo traileru. K dispozici máme ještě oficiální popisek přímo na Netflixu: „Po setkání s drakem a princeznou s vlastním posláním se Dračí rytíř zaplete do událostí větších, než si kdy dokázal představit.“ Přičemž hráčům Doty 2 je Dračí rytíř známý jako hratelný hrdina Davion, a ona princezna je zase hrdinka Mirana.

Za osmidílným seriálem stojí jihokorejské Studio MIR, které má v portfoliu třeba The Legend of Korra nebo Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge. Scenáristou je pak Ashley Edward Miller, jeden z autorů scénáře k prvnímu Thorovi či X-Men: First Class. „Fanoušci si zamilují naši verzi světa DOTA 2 a to, jak jsme některé z jejich oblíbených postav zapletli do epického, emocionálního a dospělého příběhu,“ prohlásil Miller. „Animace, herecké výkony i hudba jsou zkrátka na úplně jiné úrovni a jsem moc vděčný Valve za podporu naší kreativní ambice.“

Co se ostatních animovaných herních adaptací na Netflixu týká, Castlevania se po úspěšné třetí sezóně dočká čtvrté a z premiér se pravděpodobně ještě letos můžete těšit na filmový zaklínačský spin-off The Witcher: Nightmare of the Wolf nebo na seriál Resident: Evil: Infinite Darkness. Připravuje se také animovaný seriál na motivy série Splinter Cell. Mimo Netflix se na rok 2022 chystá třeba desetidílné anime Cyberpunk: Edgerunners.

Nejnovější články