Na Kickstarteru je se svým RPG už i American McGee
zdroj: tisková zpráva

Na Kickstarteru je se svým RPG už i American McGee

4. 1. 2013 17:37 | Novinky | autor: Adam Homola |

A máme tady další přírůstek do řady zkušených starých herních matadorů, kteří se nakonec obrátili na Kickstarter. Tentokrát je to American McGee. Ten ve studiu Spicy Horse Games připravuje akční RPGčko Akaneiro: Demon Hunters už od roku 2011. Nedávno jsme o představení hry psali. Hra je teď v uzavřené betě, takže celý projekt je, v porovnání s ostatními herními Kickstartery, ve velmi pokročilé fázi vývoje. Akaneiro není zase tak daleko před dokončením, ale právě aby se tam dostalo tak, jak si vývojáři představují, potřebuje McGee vybrat 200 tisíc dolarů.

Tvůrci mají hotovu většinu úrovní, všechny modely pro postavy, zbraně, předměty a podobné věci. Fungují také ovládací mechanismy, interface a další prvky. Vlastně by se dalo říct, že všechny hlavní systémy už mají vývojáři hotové. Zbývá to jen všechno slepit dohromady a pořádně doladit. Nejde ale pouze o to, že se díky Kickstarteru Akaneiro dokončí. Pokud se podaří vybrat požadovanou částku, tak bude také tabletová verze hry pro Android a iPad, kooperativní multiplayer, craftovací systém a značně vylepšený komunitní systém + hromada dalších menších drobností, které by se do hry jinak nedostaly.

Hned na začátku Kickstarterové kampaně tvůrci připravili také oblíbené stretch goals - tedy cíle, kterých by chtěli dosáhnout, pokud se hra zaplatí ještě před koncem kampaně a vybere se víc peněz. Mezi stretch goals patří dva nové velké regiony s novým obsahem, zvýšená maximální dosažitelná úroveň postavy, Linuxová verze, PvP aréna, možnost vytvářet guildy a hromada nových zbraní, předmětů, schopností, petů apod.

“Opravdu chceme, aby finální podoba Akaneiro reprezentovala to ohromné množství času a úsilí, které jsme do hry doposud vložili. Abychom mohli dokončit, co jsme začali a nabídnout Akaneiro hráčům ve skutečně finální podobě, potřebujeme dodělat slibované funkce na všechny cílové platformy. Problém je že na to už nemáme čas ani peníze. Proto se obracíme na vás. Potřebujeme vybrat 200 000 dolarů, abychom tak mohli podpořit tým vývojářů, který na hře v současné době pracuje, a který by tak mohl dodělat tu skutečně finální verzi hry,” napsal na Kickstarteru McGee.

Kickstarter Akaneiro je od těch ostatních unikátní v tom, že budete sypat peníze do téměř dokončené free to play hry. I kdyby se McGeemu nepovedlo peníze vybrat, tak Akaneiro pořád vyjde - už teď jede beta a dá se to hrát. Jen by to nebyla plnohodnotná hra tak, jak si ji tvůrci vysnili. Pokud se peníze vybrat podaří, dočkáme se “skutečné” a kompletní verze Akaneiro. McGeemu se na Kickstarter bohužel nevešly informace o obchodním modelu a za co se bude a nebude platit. To rychle vyžehlil tiskovkou, která nám přišla krátce po spuštění kampaně.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pořád platí, že Akaneiro bude free to play. Budete moct hrát, aniž byste museli cokoliv platit. Všem bude k dispozici spousta map zdarma a jejich přesný počet se stanoví až v otevřené betě. Další mapy a obsah bude dostupný buď za peníze, nebo za herní měnu “karma”. Ve hře si budete moct koupit za peníze pouze kosmetické věci a karma balíčky. Nic jiného a nic, co by ovlivnilo vyvážení hratelnosti. Což zní férově. Teď je to tedy na vás - chcete plnohodnotné Akaneiro, nebo si počkáte na otevřenou betu?

Nejnovější články