Minimum připomíná Minecraft, ale hraje se jako týmová střílečka
zdroj: tisková zpráva

Minimum připomíná Minecraft, ale hraje se jako týmová střílečka

14. 5. 2014 19:50 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Minimum zaujme na první pohled svou „minecraftí“ grafikou, ale soudě dle dojmů hráčů a kolegů z jiných herních magazínů jde ve skutečnosti o zajímavou online akci. Už před rokem jsem sice psal, že se Minimum objeví brzy na Streamu v rozpracované verzi (early access), ale ve skutečnosti k tomu došlo až včera. Krom jiného proto, že hru původně vyvíjelo studio TimeGate (podíleli se na debaklu s názvem Aliens: Colonial Marines a Gearbox na ně dost nepěkně svalil vinu), které ale v mezičase zbankrotovalo, a dalšího vývoje hry se tedy chopili lidé z Human Head poté, co jim Bethesda vyrvala z rukou Prey 2. A nevedli si v dalším vývoji Minimum věru zle.

Možnost hrát rozdělanou verzi Minimum vás přijde na 19 éček, za které dostanete vizuálně zajímavou kombinaci multiplayerové střílečky a craftingu v několika herních módech. Prozatím tvůrci nabízí Titan mód, ve kterém dva týmy o pěti hráčích sbírají potřebné krystaly na zprovoznění velkého robota, zatímco likvidují nepřátele a po spuštění robota se jej snaží dopravit z vlastní do nepřátelské základny. V mezičase je samozřejmě potřeba likvidovat i robota nepřátelského týmu a výsledkem je pořádně hektická akce, která vyžaduje dostatečnou míru kooperace a organizace.

V rámci dalšího vývoje tvůrci do hry přidají týmové souboje v ranked módu a v přípravě je též klasický týmový deathmatch. Součástí všech uvedených módů jsou power-upy, zbraně, brnění a jiné nástroje užitečné v boji, které hráči vyrábějí sami podle plánků, když si tedy nasbírají dostatečné množství prostředků.

zdroj: Archiv

Z dostupných informací zní Minimum jako kombinace arkádové multiplayerové akce, MOBA hry a craftovacích mechanik. Pokud vám to přijde divoké, nejste sami, ale znovu opakuju, reference má hra zatím solidní a early access verze hráče baví. Víc si asi vývojáři nemohli hned na začátek přát. Další informace o hře najdete na homepage.

Nejnovější články