zdroj: Cyan Worlds

Krásnější Riven vyjde ještě letos. Remake legendárního pokračování Myst vyjde i na VR

20. 3. 2024 17:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Vzpomínáte na Riven? Respektive na jeho předchůdce Myst z roku 1993? Pokud ne, tak šlo o sérii logických adventur z pohledu vlastních očí od bratrů Millerových, které byly naprosto přelomové svou renderovanou grafikou, nelineárním designem úrovní či nepřímým vyprávěním příběhu. Myst byl takový hit, že jej v prodejích překonalo až The Sims skoro o dekádu později. A stejně jako se Myst dočkal před pár lety remaku, tak letos přijde na řadu Riven.

Do tajemství ostrova, kde budete pátrat po příběhu civilizace na pokraji zániku, se ponoříte ve fotorealistických kulisách Unreal Enginu 5. Kromě adventurní a archeologické práce musíte na ostrově Riven také vysvobodit Catherine - manželku Atra, jehož jste poprvé zachránili před více než třiceti lety právě v Myst.

Remake má být reimaginací ve známých kulisách, což znamená, že se vývojáři ze studia Cyan Worlds nutně nebudou držet předlohy z roku 1997 jedna ku jedné.

Po ostrovech se budete pohybovat volně, nikoliv po předem daných stezkách. Tajemství k odhalení tady čekají nejen na fanoušky série, ale i na nováčky. To znamená nové puzzly, odkazy na Myst, ale i plnohodnotný ucelený příběh.

Riven vyjde ještě letos na PC, kde si ho už teď můžete přidat do seznamu přání na Steamu a GOGu. Stejně jako v případě remaku Myst se počítá nejen s hraním na velkých obrazovkách, ale i s podporou headsetů pro virtuální realitu.

Nejnovější články