Herní Iron Man od autorů remaku Dead Space poběží na Unreal Enginu 5
zdroj: Foto: EA

Herní Iron Man od autorů remaku Dead Space poběží na Unreal Enginu 5

20. 10. 2023 16:02 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Už od loňského listopadu víme, že se v Electronic Arts chystají hned tři nové marvelovky. Dvě prozatím zůstávají zahalené neprostupným závojem tajemství, u třetí alespoň tušíme tvar: Půjde o singleplayerovou akční adventuru pro PC i konzole, hlavní roli bude hrát Tony Stark, respektive jeho superhrdinské alter ego Iron Man, a na hře pracuje studio Motive, autoři navýsost povedeného remaku Dead Space.

Pokud byste snad čekali, že se tvůrci už odhodlali vytasit s nějakou ukázkou z hraní nebo alespoň obrázky, budete zklamaní – jak bude hra vypadat, zatím stále nevíme. Na oficiálních webových stránkách se však alespoň v novém příspěvku rozepsal šéf studia Patrick Klaus a podělil se o pár detailů.

patrick klaus Patrick Klaus | zdroj: Foto: Motive

Klaus potvrzuje, že se jeho tým momentálně plně věnuje právě práci na nové superhrdinské avantýře: „Už se nám povedlo najít tolik způsobů, jak zkoumat příběhové pozadí nebo stavět design a hratelnost s Iron Manem, a je nesmírně fascinující pozorovat, jak to všechno ožívá,“ píše generální ředitel studia a dodává, že si tvůrci jako základ nové hry vybrali Unreal Engine 5, který jim „umožní vytvořit něco opravdu jedinečného“.

Motive budou při rýsování finální podoby projektu spolupracovat s publikem – studio za tím účelem založilo „komunitní sněm“, fanouškovskou skupinu se zápalem pro tematiku, která bude vývojářům poskytovat zpětnou vazbu. Úplně stejný postup přitom tvůrci využili již při vývoji remaku Dead Space, a ten nakonec dopadl fantasticky. Doufejme, že se stejně dobře vyvede též nový Iron Man.

Zdá se však, že přeci jen uplyne ještě trochu vody, než se pokovený Tony Stark prožene po našich obrazovkách. Klaus nepříliš překvapivě žádné datum vydání ani nenaznačuje, ale mezi řečí zmiňuje, že se titul stále ještě nachází v předprodukční fázi.

Nejnovější články