zdroj: Polyphony Digital

Do Gran Turismo 7 přijíždí zatím největší update. Podívejte se, co všechno přinese

2. 11. 2023 13:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Simkáda Gran Turismo 7 po roce a půl od vydání dostává svůj zatím největší udpate, který do hry přináší macatou porci zábavy a nového obsahu. V aktualizaci Spec II, která vychází dnes, se můžete těšit na sedm nových vozů, zasněženou závodní trať ve třech konfiguracích, další úroveň licencí, týdenní výzvy i závody pro 4 hráče na jedné obrazovce.

Gran Turismo 7 - 1.40 - Spec II zdroj: Foto: Sony

Začneme u nového závodního okruhu Lake Louis. Tento originální ovál se nachází na úpatí kanadské části Skalistých hor, proto je celá trať pod sněhovou pokrývkou. Pro závod na Lake Louis tak bude muset být auto vybavené pneumatikami na sníh, půjde tedy o soutěžení na nezpevněném povrchu. Kanadská trať nabídne tři konfigurace od krátké, přes dlouhou až po trojitý ovál.

Některé novinky jsou exkluzivní jen pro hráče na PlayStationu 5. Spadá sem například možnost hrát až ve čtyřech lidech na jedné obrazovce nebo závodit proti experimentální umělé inteligenci Gran Turismo Sophy, která se učí od těch nejlepších profesionálních sportovců a závodníků a má mnohem více připomínat lidské protivníky, než se to daří poněkud sterilní standardní AI.

K licencím přibude nová úroveň Master Licence, která má za úkol naučit začátečníky profesionálnímu závodění. Nepůjde tedy o ještě obtížnější výzvu, než jakou jsou superlicence, ale spíš o mezistupeň mezi začátečnickým a sportovním ježděním. Počítá se i se třemi sbírkami extra menu a přidáním týdenních výzev s unikátními odměnami.

Změnou projde také uživatelské rozhraní a orientace v menu. Jednotlivé položky nabídky mají být seřazeny více intuitivně. Například při čekání na online závody vás hra spolu s s dalšími hráči umístí do lobby, které bude připomínat parkoviště. Zde si můžete prohlédnout a okomentovat vozy ostatních hráčů. Drobnost, která potěší.

Gran Turismo 7 - 1.40 - Spec II zdroj: Foto: Sony

A na závěr – jako v každém updatu Gran Turismo 7 – nesmí chybět ani nová auta. Těch bude v patchi s číslovkou 1.40 celkem 7 a dočkáme se klasických muscle cars i nejnovějších elektromobilů. Značka Dodge se rozroste o modely Charger R/T 426 Hemi z roku 1968 a Challenger SRT Demon z roku 2018. Nabídku japonského Lexusu rozšíří kultovní supersport LFA, německý Mercedes-Benz dostane legendární devadesátkový model 190 E v konfiguraci 2.5-16 Evolution II. Chybět nesmí tradiční Nissan Skyline v upravené verzi Nismo 400R, dále nejnovější Porsche 911 GT3 RS a seznam uzavírá sportovní elektroauto Tesla Model 3 Performance.

Aktualizace Spec II dorazí do Gran Turismo 7 už dnes.

Nejnovější články