Do Cities: Skylines II vyjde první placené DLC až po vyřešení problémů s výkonem
zdroj: Foto: se svolením Colossal Order / Cities: Skylines II

Do Cities: Skylines II vyjde první placené DLC až po vyřešení problémů s výkonem

7. 11. 2023 13:00 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Není tajemstvím, že Cities: Skylines II nevyšlo v úplně ideálním stavu. Studio Colossal Order už před vydáním upozorňovalo, že hra úplně nesplňuje technickou úroveň, kterou si vývojáři vytyčili za cíl. Stejně se ale titul rozhodli vydat, protože se podle nich jednalo o nejlepší „cestu vpřed“. Fanoušci z toho příliš nadšení nejsou, proto se tým nově snaží nahnat plusové body a slibuje, že nevydá placené DLC, dokud jejich hra nesplní nastavené standardy (děkujeme webu Eurogamer).

Uvedla to ředitelka společnosti Mariina Hallikainen v novém blogovém příspěvku, kde kromě toho nastínila chystané změny a opravy, jež se do titulu podívají v následujících týdnech.

Na opravách se prý odhodlaně pracuje, o čemž ostatně svědčí i třeba aktualizace z minulého týdne, zaměřená na optimalizaci vykreslování, mlhy či globálního nasvícení. V následujícím patchi se vývojáři zaměří třeba na problém s hromaděním odpadu ve městě, stejně jako s generováním nesmyslného počtu opuštěných smeček psů.

Ředitelka též uvedla, že se těší, až si projde nápady na zlepšení od samotných hráčů, kteří si třeba stěžují na absenci některých prvků z předchozího dílu. Ty se do hry zatím nepodívaly hlavně kvůli nastaveným prioritám a nedostatečnému množství času. Postupně by se však mělo zažít pracovat na jejich přidání.

Nová strategie by se tak pomalu měla dostávat do podoby, která bude odpovídat původně nastaveným cílům. Vzhledem k tomu, že se studio rozhodlo titul vydat v poněkud nešťastném stavu, není úplně jisté, jak moc vzletné tyto cíle vlastně jsou, ale svým způsobem je docela sympatické vědět, že studio udělá ještě kus práce předtím, než začne po vzoru jedničky chrlit dodatečný placený obsah.

Součástí blogového příspěvku byl apel od Hallikainen na fanoušky, kteří se mají zaměřit na konstruktivní kritiku a nechovali se k sobě navzájem útočně. Jedná se o reakci na nedávné odstranění herní rádiové reklamy na fiktivní společnost, která podle některých členů komunity nemístně zlehčovala problematiku záchvatů (děkujeme IGN).

Cities: Skylines II si můžete zakoupit v přepočtu za zhruba 1 230 korun. Zatím je dostupná pouze verze pro počítače.

Nejnovější články