zdroj: Nintendo

Detektiv Pikachu se vrátí v říjnu

22. 6. 2023 10:30 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Filmový detektiv Pikachu zaútočil na kinosály již před čtyřmi lety, vyzbrojen sarkasmem nabitým hlasem Ryana Reynoldse a premisou, která se na první dobrou zdála prostě divná. Mluvící pokémon, kterému ale nerozumí nikdo krom druhého hrdiny? Žádné bitvy, tělocvičny, turnaje ani odznaky a místo nich pokémoní skoro noir? To přeci nemůže fungovat!

Může. Film byl vcelku solidní zábava, byť na kase nevydělal tolik, kolik si pohlaváři představovali, takže je osud případného pokračování nejistý. Znalci ale samozřejmě vědí, že nápad nepocházel z hlavy filmových scenáristů, protože se jednalo o adaptaci hry Detective Pikachu, která vyšla na Nintendo 3DS v Japonsku v roce 2016 a o dvě léta později i na Západě.

Hra vyprávěla o osudech Tima Goodmana, mladíka, který pátrá po svém zmizelém otci. Při tom potkává elektrického pokémona, který sice pozbyl svých ikonických blesků, zato pro změnu zvládá lidskou řeč. Timovi dojde, že by mohla existovat spojitost právě s nezvěstným otcem a společné dobrodružství mělo začátek.

Chyběl mu však konec, protože příběh hry zůstal otevřený a s druhým dílem se proto tak nějak počítalo. Jeho existenci ostatně potvrdil prezident The Pokémon Company Cunekazu Išihara na tiskovce již před čtyřmi lety. Pak však přišlo dlouhé období ticha, které skončilo až s včerejším vysíláním Nintendo Direct.

Detective Pikachu Returns naváže na předchozí hru a dál rozvine osudy Tima Goodmana a svérázného pokémona, co bez holmesovské čapky a hrnku s kávou tak silnou, že v ní zůstane vzpřímeně stát lžička, nedá ani ránu. Pikachu středního věku i jeho lidský parťák budou „řešit sérii tajemných incidentů“ ve městě Ryme City, kde lidé i pokémoni žijí bok po boku v harmonii. A snad se tentokrát dozvíme víc i o zmizelém otci či důvodech, proč se detektiv Pikachu tak výrazně liší od svých soukmenovců.

Nová upoutávka, kterou můžete zhlédnout výše, prozradila ještě jeden důležitý údaj: Detective Pikachu Returns vychází 6. října na Nintendo Switch.

Nejnovější články