PSP2 na konci 2011, tvrdí informovaný zdroj
zdroj: tisková zpráva

PSP2 na konci 2011, tvrdí informovaný zdroj

5. 10. 2010 14:53 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Vývojáři z britského studia Netherrealm Studios během rozhovoru na PAX přiznali, že pracují s vývojářskou verzi PSP2 a připravují pro tento, zatím oficiálně neoznámený, handheld nějaký titul, pravděpodobně další díl bojovky Mortal Kombat. Dnes na tyto zprávy navázal server VG247 informací od zdroje blízkého celé věci, podle nějž vypustí Sony handheld PSP2 na trh ke konci příštího roku.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

V tuto chvíli jde pouze o vyvrcholení celé řady spekulací, náznaků a informací od utajených zdrojů, které se skrze média dostávají na veřejnost v pravidelných dávkách už od jara letošního roku. Předpovědi ohledně možného oznámení PSP2 na letošním Gamescomu nebo TGS 2010 se však nakonec neukázaly jako správné.

V souvislosti s PSP2, respektive se vzhledem, vybavením a funkcemi nového handheldu, je nejčastěji zmiňováno dotykové ovládání/displej, dvojice kamerek na přední i zadní straně přístroje a dosti robustní výkon, což vyplývá z vyjádření Shauna Himmericka z Netherrealm Studios: “Hra nám běží v 60 fps“ a „Zdá se, že PSP2 je pořádně výkonná hračka“.

Vzhledem k tomu, že do konce roku už se žádná velká videoherní akce nekoná, a nová herní zařízení obvykle nebývají oznamována „jen tak“, se dá očekávat, že PSP2 odhalí Sony nejpozději během E3 2011. Pokud však ještě s kartami, které drží Sony, nezamíchá už oznámený březnový launch handheldu 3DS od Nintenda.

Nejnovější články